Starta eget

Nyföretagarcentrum i Nyköping stöttar dig med rådgivning när du ska starta eget. Det är kostnadsfritt och helt konfidentiellt!
Du kan få hjälp med att skriva din affärsplan, information om lagar och försäkringar samt formella och andra krav som ställs på dig som företagare.

Du kan läsa mer om NyföretagarCentrum Nyköping här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Få rådgivning kring ditt företagande!

Är du nyfiken på företagandet och kanske även har en idé? Vill du starta ditt egna företag men vet inte riktigt hur du ska göra? Då ska du ta chansen att få hjälp av en expert på nyföretagandet!
Nyföretagarcentrums verksamhetschef Birgit Båvner erbjuder kostnadsfri och personlig rådgivning i Gnesta. Rådgivningarna fokuserar på affärsidén och på dig som företagare. Dessutom handlar det om budget, marknadsföring och om dina styrkor och svagheter som blivande företagare. Du får också tips om var du kan hitta bra nätverk! När du använt Nyföretagarcentrums verktyg kommer du att vara väl förberedd för livet som egenföretagare.

Datum för rådgivning i Gnesta: 29/9, 27/10, 24/11
Plats: Biblioteket, Marieströmsgatan 3 i Gnesta

Kontakta gärna Birgit Båvner via e-post här om du har några frågor!

Startade företag januari – november 2016

Jippie! Östra Sörmland är bättre än Sverige!
Under 2016 startades 497 företag i Östra Sörmland vilket är en ökning med 22,4 % jämfört med året innan. I riket har nyföretagandet ökat med 8,1 %.

Alla uppgifter är enligt Bolagsverkets statistik och inkluderar Aktiebolag, Enskilda näringsidkare, Kommanditbolag och Handelsbolag.

Registrerade bolag jan-nov 2016

kommun

Antal   2015 

Antal 2016

Förändring

Gnesta

52

58

+ 11,5 %

Oxelösund            

29

32

+10,3%

Nyköping

254

313

+ 23,2 %

Trosa

71

94

+32,4%

Almi företagspartner hjälper dig med rådgivning, utvecklingsprogram, finansiering och kontakter.
Läs gärna mer om Almi företagspartner här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hos Tillväxtverket hittar du nyttig information om lagar och regler, smarta tjänster och praktiska tips för dig som vill starta eget.
Läs gärna mer om Tillväxtverket här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Verksamt.se är framtidens företagarsajt för samlad information och service från myndigheter till företag. Den innehåller information från Företagarguiden samt verktyg och e-tjänster som underlättar för den som driver eller vill starta företag. Verksamt.se har tagits fram av tre myndigheter i samverkan: Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.
Läs gärna mer på Verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster här!


Senast publicerad 2017-05-23