Miljöinspektör

Arbetsplatsbeskrivning

Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta Flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa. Gnesta ligger i Sörmland ca 7 mil från Stockholm och växer mer än någonsin. Vi är drygt 11 000 invånare och 800 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet.

Miljöenheten är en del av Samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi är i dagsläget sex inspektörer som arbetar inom miljö- och hälsoskydd samt livsmedelstillsyn.
Nu söker vi en ny kollega för arbete inom avlopp!

Arbetsbeskrivning

Du arbetar med inventering av enskilda avlopp, formulerar beslutsdokument och handlägger inkomna tillstånds-och anmälningsärenden. Inventering av avlopp innebär att du kontrollerar avlopp i fält och gör bedömning av deras funktion.

Som miljöinspektör arbetar du för att säkerställa att lagstiftning efterföljs. Du genomför tillsyn och kontroller. I rollen ingår även rådgivning och att informera berörda fastighetsägare om avlopp och dess miljöpåverkan. Du kommer att ha mycket kontakt med entreprenörer och kommuninvånare.

Arbetet är variationsrikt och du kommer att hantera flera frågor inom ditt område. Presentation av ärenden i samhällsbyggnadsnämnden, medverkan vid informationsträffar och förebyggande arbete ingår i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

• Utbildad miljö- och hälsoskyddsinspektör eller likvärdig utbildning

• B-körkort

Då vi är en liten grupp lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Vi tror att du är serviceinriktad, kan arbeta både självständigt och i grupp, har god initiativförmåga samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Förmågan att kunna växla mellan olika tillsynsområden och vara flexibel i arbetssättet är en viktig del i rollen som inspektör.

Det är meriterande om du har arbetat med avlopp eller miljöskydd.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-02-07
Referensnummer: A844358

Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson


Maria Külen
Samordnare miljöenheten
070-693 21 05

maria.kulen@gnesta.se

Patrik Nissen
Samhällsbyggnadschef


patrik.nissen@gnesta.se

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Gnesta kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Senast publicerad 2018-12-07