pappa och dotter på Öppna förskolan i Gnesta

Öppna förskolan

På öppna förskolan är du välkommen med ditt barn för att leka, umgås och lära känna andra. Vi erbjuder en pedagogisk lekmiljö och aktiviteter för barn 0-6 år.

Öppna förskolan är en del av familjecentralen. Den är öppen för alla och verksamheten är kostnadsfri. På familjecentralen hittar du även barnavårdscentral, barnmorskemottagning och familjebehandlare från socialtjänsten.

Öppettider

Vi har öppet tisdag, onsdag och torsdag klockan 9.00-11.30. Klockan 10.00 sjunger vi, och efter det fikar vi tillsammans.

Sagostund

En gång i månaden kommer en bibliotekarie från Gnesta bibliotek och läser sagor. Sagorna anpassas efter åldern på barnen som är på öppna förskolan just den dagen. Under hösten 2022 är det sagostunder följande datum:

  • 29 november
  • 20 december

Aktiviteter och föreläsningar

Förutom sagostunder kommer vi under hösten att erbjuda andra aktiviteter och föreläsningar. Håll utkik här på webbsidan så att du inte missar något!

Anmäl dig till TAKK-kurs

Välkommen att anmäla dig till TAKK – utbildning (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) på Familjecentralen. Kursen vänder sig till vårdnadshavare som är hemma med barn under sin föräldraledighet. Kursen hålls på öppna förskolan på familjecentralen tre måndagar:

TAKK i januari 2023

  • 16 januari, 10-11.30
  • 23 januari, 10-11.30
  • 30 januari, 10-11.30

Det finns 10 platser. Anmäl dig genom att kontakta Lotta Kankaanpää på familjecentralen, se relaterad information.

Efter önskemål från vårdnadshavare anordnas en uppföljning och julavslutning för höstens TAKK-deltagare den 5 december, klockan 10–11.30.

TAKK innebär att man kompletterar det talade språket med teckenspråkets handrörelser för att förtydliga det man säger. Man talar och tecknar samtidigt och för barnet som lyssnar blir det en strålkastare på de viktigaste orden. Handens rörelser är lätta att göra även för det lilla barnet som inte talar ännu. Barnet kan uttrycka sig och bygger tidigt sitt ordförråd och kan kommunicera tidigt.

Kursen vänder sig till dig som har ett litet barn, kanske bara några månader. Den kommer att handla om språkutveckling, tecken, sjunga, läsa böcker med tecken, visa bildstöd och mycket mer som gynnar det lilla barnets utveckling.

TAKK-kursen leds av Lotta Kankaanpää och Tina Björkas. De är utbildade lärare samt tal- och språkpedagoger i kommunens samlade elevhälsa.

Välkommen att anmäla dig!

Kurs i hjärt- och lungräddning

Familjecentralen bjuder i samarbete med Röda korset in vårdnadshavare till utbildning i hjärt- och lungräddning och första hjälpen, med särskild inriktning på barn. Datumen för utbildningen är:

  • torsdagen den 10 november, klockan 18–21.15
    eller
  • torsdagen den 24 november, klockan 18–21.15

Anmäl din medverkan till BVC på telefonnummer 0158-52435. Endast vuxna får delta på kursen och det är ett begränsat antal platser. Först till kvarn.

Välkommen att anmäla dig!

Lussefirande på öppna förskolan

På Luciadagen, den 13 december, sjunger vi lucia- och julsånger på öppna förskolan. Den som vill är varmt välkommen att ha på sig något juligt eller något annat du känner dig fin i.

Välkommen!

Sista öppet-dagen för i år

Den 20 december är öppna förskolans sista dag innan vi håller stängt över jul och nyår. Den som vill är varmt välkommen att ha på sig något juligt eller något annat du känner dig fin i.

Öppna förskolan öppnar igen den 12 januari 2023.

Välkommen!