Lärplattformen Vklass

Från och med vårterminen 2023 använder vi i Gnesta kommun Vklass som lärplattform i grundskolan och fritidshemmen.

Vklass – vår nya lärplattform

Vklass har ersatt Infomentor som både lärplattform och primär kommunikationskanal mellan elever, personal och vårdnadshavare. Anledningen till bytet är att förenkla, skapa likvärdighet och bättre förutsättningar för kommunikation mellan förskola, skola och hemmen. Bland annat genom att minska antalet kommunikationskanaler i Gnesta. Om du har flera barn i Gnesta är de samlade i ditt Vklass-konto.

Om du har barn i förskolan eller på fritidshem lägger du in omsorgstider för ditt barn via Vklass, i stället för i e-tjänsten.

Du kan logga in både via webbläsare och appen Vklass, och inloggning sker med bank-id. Om du saknar bank-id behöver du kontakta Gnestas Vklass-support, se under kontakt.

Inloggning

Det är viktigt att du som vårdnadshavare kan logga in på Vklass. Så här gör du som vårdnadshavare för att logga in med bank-id:

1. Logga in på Vklass via webbläsare Länk till annan webbplats. eller via appen Vklass. Logga in med bank-id.

2. Första gången du loggar in behöver du verifiera din mejladress. Du kommer att få ett mejl med en länk att följa för att göra detta.

3. Efter att du loggat in första gången behöver du kontrollera att din mejladress och mobilnummer stämmer, uppdatera det vid behov.

4. Du som har barn i förskola eller fritidshem behöver skriva in ditt barns omsorgsschema, alltså tider för lämning och hämtning i förskola och fritidshem, i Vklass.

Support

Information om hur Vklass fungerar, exempelvis manualer och instruktionsfilmer, finns på Vklass hemsida. Guiderna hjälper dig att lära dig hur Vklass fungerar, och vi rekommenderar att du kollar igenom dessa. Se relaterad information.

På Vklass webbsida finns svar på vanliga frågor och en övergripande instruktionsfilm för vårdnadshavare, se relaterad information.