Filmer att rösta på för årskurs 4-6

Elever i årskurs 4-6 väljer mellan följande filmer.

Flykten över gränsen

Andra världskriget, december 1942. Sarah och Daniel är judar och ska deporteras från Norge. De gömmer sig i källaren hos en familj där det finns två barn i samma ålder. När föräldrarna blir avslöjade blir de bortförda av polisen och kvar i huset finns bara barnen. Otto och Gerda förstår att de nu måste hjälpa sina nya vänner och genom snötunga skogar flyr de fyra barnen undan de tyska soldaterna med målet att komma till Sverige. Det blir en flykt på liv och död. Under färden möter de människor som vill hjälpa dem. Men vem kan de egentligen lita på?
Filmen är 96 minuter. Norskt tal, svensk text

Se trailern här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Eva och Adam

Att bli kär för första gången. Hur vet man? Hur gör man? När Adam kommer ny till klassen träffar han Eva. Plötsligt blir allt annorlunda. Eva som just slutit en anti-killpakt med sin bästis Annika för att alla killar i världen är så barnsliga. Men inget är så härligt som den första kärleken. Och inget är så svårt.
Filmen är 82 minuter

Se trailern här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rum 213

När tolvåriga Elvira åker på ett sommarläger börjar konstiga saker att ske i hennes rum. Det spökar på kollot. Rum 213 är en mysig rysare där spökerier blandas med korvgrillning och kompistrubbel. Blyga Elvira måste utmana sina rädslor både i vardagen med de nya kollokompisarna, och i mötet med spökflickan Mebel.
Filmen är 95 minuter

Se trailern här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nu är det dags att rösta

Låt gärna två elever hjälpas åt att genomföra omröstningen i klassen. Använd valblanketten och instruktionen längst ner på denna sida, se relaterad information. Mejla resultatet av omröstningen till Kerstin Andersson senast den 21 december, se kontaktuppgifter.