Filmer att rösta på för årskurs F-3

Bamse och vulkanön

Mitt i den lugna vardagen skickar plötsligt biologen Beanka ett nödanrop till sin gamla forskarkollega Skalman. Hon har hamnat i knipa på en forskningsresa och Bamse och hans vänner ger sig iväg på ett spännande äventyr för att försöka rädda henne och ta reda på vad som egentligen hänt.

Filmen är 70 minuter.

Se trailer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tottori! Sommaren vi blev superhjältar

Vega som är 9 år och hennes lillasyster Billie som är 6 år är på fjälltur med pappa. En dag ramlar pappa ner i ett hål i berget. Systrarna måste gå ensamma tillbaka över fjället för att hämta hjälp. Det blir ett spännande äventyr.

Filmen är 78 minuter.

Se trailer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lill-Zlatan och morbro raring

Ella ser fram emot en drömvecka tillsammans med sin favoritmorbror Tommy. Plötsligt står en främmande man i hallen. Han heter Steve och är Tommys nya pojkvän. Drömveckan förvandlas till en äventyrlig mardrömsvecka där Ella gör allt för att bli av med Steve, och vinna tillbaka sin bästa vän.

Filmen är 80 minuter.

Se trailer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nu är det dags att rösta

Låt gärna två elever hjälpas åt att genomföra omröstningen i klassen. Använd valblanketten och instruktionen längst ner på denna sida, se relaterad information. Mejla resultatet av omröstningen till Kerstin Andersson senast den 21 december, se kontaktuppgifter.