Skolbesök

KomTek erbjuder skolklassbesök för hela grundskolan, antingen på KomTek eller på er skola. Besöket spänner över två tillfällen och vi behandlar då ett ämnesområde eller ett tema.

Du som lärare kan välja mellan de olika teman/ämnesområden nedan eller mejla KomTek om vad just ni vill göra! Vid mer omfattande uppdrag är det viktigt att vara ute i god tid på grund av andra bokningar, förberedelser och inköp.

Ange alltid Skolklassbesök HT18i ämnesraden vid bokning. Se relaterad info.

Här beskrivs innehåll för varje årskurs


Programmering

Lego-
programmering

Bygga konstruktioner

Förskole-klass

Blue-bot


Teknik i Naturen

År 1-3

Scratch JR, LightBot, Blue-bot

LEGO WeDo 1.0

Byggnader av olika slag och material, LEGO maskiner

År 4-6

Scratch

LEGO WeDo 2.0

Broar, torn, ballong eller eldriven bil

År 7-9

Scratch; Kojo

EV3 MINDSTORMS

Pneumatik, förnybar energi, elmotor och EV3


Inför skolbesöket på KomTek

Bokning

Din bokning är inte klar förrän du fått en bekräftelse från KomTek via e-post.

Maximalt antal elever

Maximalt antal elever som vi kan ta emot i verkstaden är 10.
I din anmälan behöver du som ansvarig meddela oss antalet elever som ska delta. Pedagog måste följa med eleverna till KomTek För att vi ska kunna ta emot en grupp elever behövs det minst en medföljande pedagog. Som medföljande pedagog förväntas du ta en aktiv roll och hjälpa och inspirera eleverna under lektionspasset.

Säkerhet

Föreskrifter

Vid varje lektionspass går vi igenom de säkerhetsföreskrifter som gäller vid hantering av aktuella verktyg. Övriga säkerhetsföreskrifter som finns uppsatta i lokalerna ska alltid följas och skyddsutrustning används där sådana krävs. Det är av största vikt att våra säkerhetsföreskrifter följs.

Klädsel

Tänk på att vissa kurser innebär arbete i verkstad. Oömma klädsel och skor som täcker hela foten är ett måste vid deltagande i våra kurser. (Gäller ej Legoprogrammering.)

Olyckor och tillbud

Det är viktigt att eleverna eller medföljande vuxna säger till kursledaren om det hänt något som uppfattats som olycka eller tillbud så att vi tillsammans kan skapa en säker och trygg arbetsmiljö för både personal och våra besökare.

Senast publicerad 2018-05-29