2021-06-04
Eva Lönnelid

Eva Lönnelid ny barn- och utbildningschef

Eva Lönnelid anställs som ny barn- och utbildningschef i Gnesta kommun. Hon börjar sin nya tjänst 1 november 2021.

För närvarande arbetar Eva Lönnelid som skolchef och förvaltningschef för kultur- och utbildningsförvaltningen i Kiruna kommun. I Kiruna omfattar förvaltningens verksamhet allt från förskola och grundskola till verksamheter som kulturskola, måltidsverksamhet, folkbibliotek, ungdomsverksamhet, samt är ett nav för ansökningar och fördelning av olika typer av föreningsbidrag.

Olika roller

Eva har tidigare arbetat i Stockholmsområdet och haft olika roller inom utbildningsväsendet, bland annat som skolexpert i ledningsgrupp inom Berghs school of education, regionchef inom Competens/Irisgruppen samt verksamhetschef/rektor inom Lernia. Eva har en lärarutbildning från Stockholms Universitet, har genomgått rektorsprogrammet samt genomför för närvarande Skolverkets skolchefsutbildning.

På frågan om hur hon ser på rollen som barn- och utbildningschef i Gnesta kommun svarar hon: "Jag ser fram emot att arbeta med utbildningsområdet i Gnesta samt att få bidra i de kommunövergripande frågorna och utmaningarna. Tillsammans kan vi bidra till att bli en än mer attraktiv kommun för såväl befintliga som inflyttande kommuninvånare. Vi ska fortsätta arbeta för att få upp måluppfyllelsen för barn och elever och ha en god kommunikation med föräldrar, elever och personal. Vi ska också ha en hög kvalitet i det vi gör, och kunna leverera utifrån de höga förväntningar som ställs på skolan."

Intressen

Eva Lönnelid bor i Stockholm. Fritiden ägnas åt att vistas i skärgården, åka långfärdsskridskor, vandra, spela golf, umgås med vänner samt med söner och respektive.

Som barn- och utbildningschef blir Eva Lönnelid också en del av kommunens ledningsgrupp. Kommunchef Anders Axelsson ser fram emot hennes tillträde.

– Jag hälsar Eva välkommen till Gnesta kommun och ser fram mot att samarbeta med henne. Hon kommer vara betydelsefull för barn- och utbildningsförvaltningens fortsatta utvecklingsarbete samt ha en viktig roll i min ledningsgrupp för att bidra till Gnestas fortsatta utveckling och tillväxt, säger Anders Axelsson.