2023-05-15

Fritidshemmen firades med hattparad

Förra veckan uppmärksammades fritidsverksamheten på Frejaskolan rejält under två dagar. Ena dagen var det hattparad, andra dagen var det öppet hus.

Under Hattparadens dag, som i måndags för första gången ordnades på Frejaskolan, skapade barnen fantasifulla hattar. Det var alltifrån kransar till party- och godishattar. De äldre eleverna på fritids gjorde även egna t-shirts och flaggor som det bland annat stod ”Heja fritids” och ”Frejaskolan” på. När alla barnen var klara med sina kreationer tågade de tillsammans med pedagoger ner till Strömmentorget i Gnesta. Det var ett stort gäng på cirka 70-personer totalt som iförda sina kreationer till dans och musik påhejades av både föräldrar och invånare längs vägen.

Fritidshemmets dag

Dagen efter Hattparaden höll fritids öppet hus där föräldrar fick se och prova på olika aktiviteter som barnen på möter under sin vardag. Bland annat var det fotboll, volleyboll, pilkastning, kabinhakebana och ansiktsmålning.

– Syftet med båda dagarna var att uppmärksamma fritidsverksamheten och det arbete som görs där. Fritids är en viktig del i skolan som bidrar till att barnen lär sig saker och utvecklas, säger Jenny Medin, fritidshemslärare på Frejaskolan.

Heja fritids säger vi och tack till alla er pedagoger som arbetar på fritids för ert fina och viktiga arbete!