2021-01-14
Illustration av skola mot lila bakgrund

Nu är ansökan till förskoleklass öppen

Ansökan till förskoleklass är öppen mellan den 15 januari och 15 februari. Under perioden kommer vissa skolor ha digitala informationsträffar. Alla vårdnadshavare till barn som ska börja i förskoleklass till hösten har fått brev med information om ansökningsförfarandet.

I dagarna kommer skolorna även skicka ut informationsbroschyrer om sin skola till alla som bor inom skolans upptagningsområde.

Digitala informationsmöten

Skolornas fysiska informationsträffar har ställts in på grund av det rådande smittläget. Frejaskolan, Welandersborgs skola och Kvarnbackaskolan erbjuder istället digitala informationsmöten.

Dansutskolan

Inga digitala möten. Hör gärna av dig till rektor Malin Palmér Andersson via mejl eller telefon om du har frågor om skolan. För kontaktuppgifter, se kontakt.

Frejaskolan

Digitala informationsmöten tisdag 19/1 klockan 17.00-18.00 och onsdag 20/1 klockan 17.00-18.00. Anmälan görs till Anita Pettersson senast 17 januari. För kontaktuppgifter, se kontakt. Ange vilken dag som önskas. En länk till mötet skickas via e-post.

Kvarnbackaskolan och Welandersborgs skola

Om du är intresserad av en digital informationsträff kan du mejla rektor Thordis Sjöstrand, så återkommer skolan med förslag på datum och tid. För kontaktuppgifter, se kontakt.

Om ansökan

Ansökan om plats i förskoleklass görs under perioden 15 januari-15 februari i vår e-tjänst, se relaterad information. Besked om placering meddelas i mars.