2023-02-14
Johan Skeppstedt

Ny barn- och utbildningschef

Johan Skeppstedt är kommunens nya barn- och utbildningschef. Efter tre månader som tillförordnad chef har han nu erbjudits, och tackat ja till att fortsätta att leda förvaltningen.

Den 13 januari tillträdde Johan Skeppstedt som barn- och utbildningschef i kommunen. Han har under tre månader haft uppdraget som tillförordnad förvaltningschef och har nu erbjudits, och tackat ja till att fortsätta att leda förvaltningen.

Vad var det som lockade dig att söka jobbet som barn- och utbildningschef i Gnesta kommun?

Jag har under det här året som jag arbetat i Gnesta kommun upplevt att det finns ett engagemang, kompetens och stor vilja att tillsammans utveckla våra verksamheter inom Barn och utbildning både vad gäller kvalitet, likvärdighet, hållbarhet och välmående. Jag vill fortsätta att vara med i denna utveckling och att leda den in i framtiden och därför sökte jag denna tjänst.

Vad ser du mest fram emot med detta uppdrag?

Jag ser fram emot att få föra samman kompetens och skapa riktning så att vi tillsammans utvecklar våra verksamheter till att bli utbildningsarenor som ger barn och ungdomar möjlighet att utvecklas till sin fulla potential. Jag ser också fram emot inspirerande diskussioner, givande möten och många skratt på vägen.

Vilka är dina drivkrafter på jobbet?

Min drivkraft är att få skapa möjligheter så att individer, grupper och organisationer kan utvecklas, må bra och vilja bidra till ett bättre samhälle. Jag vill även att den organisation jag leder lägger fokus på att göra rätt saker i stället för på att göra saker rätt.

Vad gör dig till en bra ledare?

En viktig del i mitt ledarskap är mitt driv att skapa ett sammanhang som kännetecknas av höga, positiva förväntningar, en tillåtande atmosfär och en arena där nya idéer får möjlighet att skapas. Jag brukar lägga vikt vid att skapa en relevant målbild som engagerar och inspirerar för att på så sätt få individer, grupper och organisationer i en gemensam riktning.

När du inte arbetar, vad gör du då? Vad gillar du att göra på fritiden?

Just nu tränar jag inför att genomföra del tre av fyra i en svensk klassiker, Vasaloppet. Annars umgås jag mycket med min familj och vänner där vi tillsammans tycker om att vara aktiva och att tillbringa tid i naturen. Att få stå ensam vid en älv och flugfiska öring är inte heller helt fel.

Slutligen, vad är det bästa med Gnesta?

Förutom Gnestas vackra natur uppskattar jag mycket den lilla storleken som ger oss möjlighet till gemenskap, ansvarstagande och snabba beslutsvägar.

Kort om Johan Skeppstedt

Ålder: 45 år

Bor: I Nyköping

Familj: Min fru Marie och våra barn Flora, Tage och Alvar.

Aktuell: Tillträder tjänsten som ny barn- och utbildningschef i Gnesta kommun den 13 februari 2023.

Bok jag läser just nu: Kopplat till arbetet lyssnar jag nu på böckerna Effektfullt ledarskap av Simon Elvnäs samt Öppet sinne av Adam Grant. Privat avslutade jag precis Boktjuven av Markus Zusak och är mitt uppe i Dubbelspel av David Baldacci.