2022-03-03
Anna-Karin Lindblad Wieslander

Hon är ny samhällsbyggnadschef

Den 1 juni 2022 tillträder Anna-Karin Lindblad Wieslander tjänsten som ny samhällsbyggnadschef i Gnesta kommun. – Jag har en mycket positiv bild av Gnesta och ser fram emot att få komma på plats, säger hon.

Anna-Karin Lindblad Wieslander har arbetat som chef i många år, mestadels inom kommunsektorn. Hon har bland annat arbetat 18 år i Nyköpings kommun som kanslichef, kommunsekreterare och tillförordnad kommundirektör.

För närvarande arbetar hon som utvecklingsdirektör på Fortifikationsverket där hon bland annat ansvarar för Fortifikationsverkets internationella relationer, miljö- och klimatfrågor samt all verksamhetsutveckling och forskning.

Vad var det som lockade dig att söka jobbet som samhällsbyggnadschef i Gnesta kommun?

– Primärt var det att få komma tillbaka till kommunsektorn. Sen har alltid samhällsbyggnadsfrågor legat mig varmt om hjärtat. Jag gillar bredden, att få jobba med alltifrån praktiska saker som ska fungera i vardagen till att skapa tillväxt för nya företag.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?

– Att få träffa medarbetare och kollegor. Jag längtar också efter att få en rundtur i Gnesta och träffa människorna som bor och verkar här. Sen vill jag kavla upp ärmarna och jobba tillsammans med medarbetare, medborgare och politiker för att lösa problem.

Vad gör dig till en bra ledare?

– Att jag är prestigelös och bra på att lyssna och fatta beslut.

På fritiden gillar du att snickra, berätta!

– Vi bor på landet där det går många hjortar så jag snickrar skydd mot dem så att de inte ska äta upp alla grönsaker som min man tycker om att odla.

Har du några andra fritidsintressen?

– Jag gillar att fiska, vandra och vara ute i naturen. Sen målar jag akvarell och spelar dataspel. Jag är en nyfiken person som tycker om att göra många saker.

Slutligen, vad är det bästa med Gnesta?

– Det geografiska läget och den positiva befolkningsutvecklingen. Jag har alltid fått ett positivt bemötande när jag varit i Gnesta och uppfattar Gnestaborna som trevliga och pratsugna människor.

Kort om Anna-Karin Lindblad Wieslander

Ålder: 49 år.
Bor: I ett rött hus med vita knutar i Äppelbo, Nyköpings kommun.
Familj: Man och en utflugen son från en tidigare relation. Två katter, Sixten och Escobar.
Aktuell: Tillträder tjänsten som ny samhällsbyggnadschef i Gnesta kommun den 1 juni 2022.