2024-06-17

Ny grillplats vid Lötbodal

Njut av naturen och grilla tillsammans med familj och vänner på Lötbodals nya grillplats. Men tänk på brandrisken och var försiktig!

Nu finns en ny grillplats med grill/eldstad och sittbänkar med många sittplatser intill raststugan i Lötbodals rekreationsområde. Grillplatsen är uppförd efter önskemål från kommuninvånare.

Lötbodalsområdet

Lötbodal är ett skogshemman söder om Gnesta tätort och är en plats för alla. Här finns totalt 250 hektar tätortsnära natur med rastplatser, vindskydd, 5 kilometer ridled, hundträningsanläggning och promenadstigar varav en är tillgänglighetsanpassad. Lötbodal innehållar också områden för motorsport.

Här kan du läsa mer om Lötbodalsområdet: Lötbodalsområdet - Gnesta kommun Länk till annan webbplats.

Aktuell information om risk för brand

MSB tillhandahåller aktuell information om eventuell risk för skogsbrand. Du kan på ett enkelt sätt hålla dig uppdaterad genom att ladda ner deras app Brandrisk ute. Länk till annan webbplats.

Du kan också besöka myndighetens webbplats msb.se Länk till annan webbplats. för mer detaljerad information om aktuell brandrisk.

Eldningsförbud

Eldningsförbud kan införas när det är torrt i skog och mark och risken för bränder är stor. Vi informerar alltid på Gnesta kommuns webbplats och på vår sida på Facebook om det blir eldningsförbud.