Flygbild över Gnesta med hus, tågspår och lite vatten

Kommun och verksamhet

Gnesta är en kommun med 11 000 invånare i hjärtat av sörmländska kulturbygden. Här har vi samlat information om kommunens politiska organisation, förvaltningar, vägledning och service, lediga tjänster i kommunen och mycket mer.

Nyheter


 • Coronaviruset: Åtgärder i Gnesta kommun


  På grund av ökad smittspridning av covid -19 övergick de lokala råden till nationella föreskrifter och allmänna råd den 14 december. Den 18 december gjordes ytterligare skärpningar.De lokala verksamhetsanpassningar kommunen gjorde i samband med att de lokala råden infördes kvarstår tills vidare. Informationen nedan uppdaterades den 21 januari med information om att högstadiet på Frejaskolan har fortsatt distansundervisning och att kommunala idrottsanläggningar öppnar för idrottsaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare.

 • Samråd om plan för räddningsinsats


  Mellan 18 januari och 14 februari 2021 kan du lämna synpunkter på den kommunala planen för räddningsinsats vid Sevesoanläggningar eller farliga verksamheter.

 • Nu börjar vaccineringen för personer med hemtjänst och hemsjukvård


  Från och med 18 januari kan du som har hemtjänst eller hemsjukvård, samt de du bor med, vaccineras mot covid-19. Vaccinerbjudandet gäller även dig som är över 90 år. Du bokar själv tid för din vaccination.

 • Använd munskyddet rätt


  Åker du kollektivtrafik i rusningstid på vardagar mellan 7-9 och 16-18? Då är det munskydd som gäller för att minska smittspridning av covid-19. Men vilket munskydd ska man ha? Och hur använder man ett munskydd?

 • Första Gnestabon har vaccinerats mot covid-19


  Idag, torsdag 7 januari, startade vaccineringen mot covid-19 i Gnesta kommun. Gösta Olsson, 95 år, på Ekhagens äldreboende var den första personen som fick sprutan.