Medborgarkontoret

Medborgarkontoret är ett informationskontor som är till för kommunens invånare och besökare. Här får du information om kommunens olika enheter, om andra myndigheter och hjälp med enklare ärenden. På Medborgarkontoret finns också Gnestas turistinformation.

 

Medborgarkontoret ligger i bibliotekets lokaler vid Strömmentorget. Vi hjälper dig med många olika saker. Kontakta oss om du har frågor! Se relaterad info

 

Borgerlig vigsel

Medborgarkontoret hjälper dig med detaljerna. Vigselförrättare, plats och vittnen.

 

Budget- och skuldrådgivning

Vår budget- och skuldrådgivare hjälper dig med råd och stöd. Ring eller skicka e-post så bokar vi ett möte. 

 

Elektron

På Elektron, Västra Storgatan 15 finns det två lokaler att hyra, A-salen och B-salen. Vi hjälper dig att boka lokal. Du kan också skicka en bokningsförfrågan genom vår bokningskalender. 

 

Evenemangskalender

Medborgarkontoret ansvarar för Gnesta kommuns evenemangskalender. Kontakta oss om du frågor eller om du har evenemang som du vill få med i kalendern. 

 

Kopiera och scanna

I våra lokaler kan du både scanna och kopiera. Kontakta oss för prisinformation. 

 

Gröna soppåsar

Om dina gröna påsar tagit slut kan du hämta nya hos oss. 

 

Juridisk rådgivning

Jurist Elsa Fagerholm, Advokatbolaget Elste, erbjuder gratis rådgivning på Medborgarkontoret varannan torsdag kväll. Du behöver boka tid i förväg.

 

Kartor

På Medborgarkontoret kan du köpa fritidskartan där badplatser, kanotleder, vandringsleder i Gnesta kommun är utmarkerade. Fritidskartan kostar 100 kr. Här finns också tätortskarta och besökskarta. Dessa är gratis. 

 

Konsumentvägledning

Våra konsumentvägledare hjälper dig i konsumentfrågor. Ring eller skicka e-post så bokar vi ett möte.

 

Lotteritillstånd för föreningar

Har din förening tänkt att ha lotterier behövs ett tillstånd. Läs mer under "Lotterier".

 

P-skiva

I kommunen används p-skiva. P-skivor finns i de flesta affärer eller så kan du hämta den på medborgarkontoret. 

 

Parkeringstillstånd för rörelsehindrad

Blankett för ansökan om parkeringstillstånd finns hos medborgarkontoret. Se relaterad info 

 

Polisen

Polisen finns i sin lokal vid Medborgarkontoret på tisdagar mellan kl 11 - 17. Under veckorna 25-32 har poliskontoret semesterstängt och öppnar igen tisdagen den 14 augusti. När polisen inte är på plats kan Medborgarkontoret hjälpa till med att skriva ut blanketter och andra frågor. Du kan också lämna in hittegods hos oss.

 

Scenen på Strömmentorget

Vill du låna scenen på Strömmentorget kontaktar du Medborgarkontoret för bokning och information. 

 

Skatteverket 

Du kan skriva ut blanketter och annan information gällande deklarationen på Medborgarkontoret till en kostnad av 2 kr per sida.
Observera att du inte kan lämna in deklarationen på Medborgarkontoret eller på någon annan plats i kommunen. Deklarationen kan du lämna in till närmaste skattekontor eller skicka in den med post till Skatteverket. 

 

Tomtkö

Om du vill ställa dig i tomtkön eller veta mer kan vi på Medborgarkontoret hjälpa dig. Se relaterad info 

 

Torgplats

Vänd dig till Medborgarkontoret för mer information om villkor och priser för att använda torgplatserna i Gnesta. Det finns 11 torgplatser att hyra. 

 

Turistinformation

Här finns aktuell information om vad som finns att se och göra i Gnesta kommun. Vi har broschyrer om sevärdheter, cykelturer, Sörmlandsleden med mera.   

 

Utställningar

Aktuella planutställningar och översiktsplaner ställs ut på Medborgarkontoret.  

 

Åkkort

Under varje termins början kan du som börjar på ett gymnasium utanför Gnesta kommun (men är skriven i kommunen) hämta åkkort på medborgarkontoret. Mer information kommer inför varje läsårsstart. Ansökningsblanketter finns att skriva ut eller hämta på medborgarkontoret (glöm inte att målsman måste skriva på om du är under 18 år). 

 

Återvinningsgården

Vi säljer kort till Återvinningsgården.

Senast publicerad 2018-06-20