Skolpsykolog till centrala elevhälsan - Gnesta kommun

Om arbetsplatsen

I Gnesta kommun vill vi att skolan och utbildning ska skapa en bra grund för det livslånga lärandet. Våra fyra kommunala skolor har alla ett mål att få varje barn att utifrån sina förutsättningar utvecklas på ett så bra sätt som möjligt. Vi vill genom ökade kunskaper om hur utbildningen kan anpassas och utvecklas utifrån elevernas styrkor och utmaningar hela tiden fortsätta utveckla våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Den centrala elevhälsan i Gnesta kommun söker en skolpsykolog som värdesätter elevhälsofrågor och vill vara med och driva Gnesta kommuns skolutveckling framåt med barns bästa i fokus. Att arbeta hos oss innebär ett spännande och utmanande arbete där du är med att utveckla elevhälsoarbetet på de enskilda skolorna och i kommunen som helhet. Skolpsykologens främsta arbetsuppgifter är att främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa bland annat genom att bidra till goda lärmiljöer, förmedla psykologisk kunskap om exempelvis inlärningsstrategier, stress, koncentrationssvårigheter och nedstämdhet. Det hälsofrämjande och förebyggande arbetet genomförs på organisations-, grupp- och individnivå genom bl.a. fortbildningar, föreläsningar, konsultation och handledning. Skolpsykologen utför även utredningar vid misstanke om intellektuell funktionsnedsättning. Arbetet innebär ett stort ansvar men inom ramen för uppdraget finns också en stor frihet. I rollen som skolpsykolog samverkar du med rektorerna och pedagogerna på skolorna samt med andra professioner inom elevhälsan där du bidrar med din expertis som psykolog. Arbetet sker dels på de lokala skolenheterna och dels som centralt förvaltningsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi önskar att du är en person med stort engagemang att lyfta och utveckla elevhälsofrågor utifrån ett tydligt hälsofrämjande och förebyggande förhållningssätt i det salutogena elevhälsoarbetet. Du är en nyfiken person som tycker om att arbeta där det finns möjligheter till påverkan och förändring. Ditt förhållningssätt är inriktat på att söka styrkor och resurser samt betona individens möjligheter till utveckling i skolarbete, beteende och samspel. Vi värdesätter din goda förmåga att arbeta både självständigt, i samarbete och samverkan med andra professioner. Vi önskar att du är en person med stort engagemang att lyfta och profilera elevhälsofrågor samt initiera utvecklingsarbete. Gott bemötande och empati för människor i svåra situationer är en självklarhet för dig liksom en god samarbetsförmåga. Du är legitimerad psykolog och har erfarenhet av arbete som psykolog, erfarenhet av samtal med föräldrar och barn i behov av särskilt stöd samt erfarenhet och kunskaper om personalkonsultation och /eller handledning. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet liksom förmåga att bygga förtroendefulla relationer till elever, förälder och medarbetare. Din förmåga att översätta psykologisk kunskap till användbara pedagogiska insatser är meriterande. Tidigare erfarenhet som skolpsykolog och/eller organisationsutveckling är meriterande. Personlig lämplighet och samarbetsförmåga är viktiga faktorer vid vår rekrytering.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
2022-08-15
Publicerad
2022-05-20
Ansök senast
2022-06-30

Upplysningar

  • Johan Skeppstedt
    Chef för kvalitet och elevhälsa
    Telefon: 0158-275 637
    E-post: Johan Skeppstedt

Ansökan

Referensnummer
A1127352 Ansök

Övrig information

Kontakter från annonserings- och rekryteringsföretag undanbedes.