Skolbibliotekarie Frejaskolan

Om arbetsplatsen

Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa. Gnesta ligger i Sörmland en dryg halvtimme med tåg från Stockholm central. Vi är drygt 11 000 invånare och har ca 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet. Du är varmt välkommen att bli en av oss. På Frejaskolan är vi sällan nöjda. Vi vet att vi gör ett gott jobb varje dag, men vi vill alltid nå längre. Vi befinner oss i en ständig utveckling av verksamheten. Våra medarbetares erfarenheter tas till vara och är, tillsammans med skolledningens, grunden för vårt utvecklingsarbete. Skolledningens primära roll är att leda det pedagogiska utvecklingsarbetet och systematiskt utveckla undervisningen tillsammans med våra pedagoger. Här arbetar kompetenta och drivna medarbetare som är lösningsfokuserade, hjälpsamma och vill samarbeta. Vi har en stark ansvarskultur, där vi hjälps åt och delar med oss av framgångar och misstag. Vi är övertygade om att alla elever kan och vill lyckas och jobbar gemensamt mot det målet. Hos oss har du stora möjligheter att påverka verksamheten tillsammans med dina kollegor. Som medarbetare blir du pedagogiskt utmanad och stöttad och bör därför se resultatanalys, reflektion och utvärdering som viktiga delar i att utveckla undervisningen. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för elevernas lärande! Frejaskolan ligger i ett villaområde centralt i Gnesta, med promenadavstånd från tåg-, pendel- och busstation. Vi är inne i en digitaliseringsprocess med målet att digitala lärplattformar ska vara ett internaliserat verktyg i planering, genomförande och uppföljning av undervisningen. Vi använder Google Classroom som lärplattform och alla elever i åk 7-9 har varsin Chrome Book. I år 1-6 har alla elever en iPad eller Chrome Book.

Arbetsuppgifter

Vi söker en utbildad bibliotekarie till vårt skolbibliotek på Frejaskolan F-9. Sedvanliga uppgifter ingår, så som att tillse att biblioteket håller en visuellt god standard, sköta in- och utlåning av böcker via bokningssystemet Book-IT samt att vara ett stöd för pedagoger som besöker biblioteket med sina klasser, där guidning och åldersadekvata tips i bokvärlden är en del. Vi ser gärna att du kan hålla boksamtal i Aidan Chambers anda för att bidra till att skapa en större läsande värld.

Kvalifikationer

Vi utgår från att du som söker är utbildad bibliotekarie. Du har god förmåga att möta barn och unga, både individuellt och i grupp, och är bra på att samarbeta med lärare och annan personal på skolan. Din förmåga att kommunicera och skapa relationer är god. Du är drivande i frågor som rör skolbiblioteket och kan initiera, organisera och kommunicera kring projekt som rör skolbiblioteket.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-10-12
Ansök senast
2021-11-26

Upplysningar

 • Patrik Göransson
  Biträdande rektor Frejaskolan
  Telefon: 0158 – 275 215
  E-post: Patrik Göransson
 • Else Andersson
  Lärarförbundet
  Telefon: 0158-275 264
  E-post: Else Andersson
 • Gunilla Norberg
  Lärarnas riksförbund
  E-post: Gunilla Norberg

Ansökan

Referensnummer
A1060847 Ansök

Övrig information

Kontakter från annonserings- och rekryteringsföretag undanbedes.