Utredare med kommunikationskompetens

Om arbetsplatsen

Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa. Gnesta ligger i Sörmland en dryg halvtimme med tåg från Stockholm central. Vi är drygt 11 000 invånare och har ca 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet. Skolan i Gnesta kommun ska hålla hög kvalitet och ge barn och ungdomar goda förutsättningar för ett bra vuxenliv. Med verksamheter som präglas av kompetens, trygghet, tydliga målbilder och engagerade medarbetare fokuserar vi på att få elever som är redo att möta framtiden. Barn- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattar förskola, grundskola, grundsärskola, fritidshem, kulturskola, fritidsgård, kostenhet och förvaltningskontor. Som utredare är du en del av barn- och utbildningskontoret, det centrala förvaltningskontoret. Välkommen att bli en av oss.

Arbetsuppgifter

Barn- och utbildningskontoret utgör idag en högfungerande arbetsgrupp. Vi har roligt tillsammans, alla tar stort individuellt ansvar för sina arbetsuppgifter men kan samtidigt alltid ta stöd av varandra. Vi söker dig med en examen i statsvetenskap eller annat relevant samhällsvetenskapligt ämne till en tjänst med stort inslag av självständig utredning och analys. En del av tjänsten avsätts till kommunikationsarbete, såväl internt i förvaltningen som utåt gentemot vårdnadshavare och andra kommuninvånare. I tjänsten ingår att bereda beslut, genomföra utredningar i mindre skala samt ta fram underlag till nämnd. Du ansvarar för att ha den samlade överblicken över vilka ärenden som ska till nämnden, en uppgift som innebär ett nära samarbete med nämndsekreteraren. Relaterat till detta, tar du fram dagordning inför förvaltningens beredningsgrupp, där du deltar tillsammans med förvaltningschef och strateg. Andra arbetsuppgifter kommer att vara att hantera inkomna ärenden från andra myndigheter, förbereda beslut åt förvaltningschef samt att vara protokollförande sekreterare i central samverkan. Du kommer också att vara delaktig i arbetet med att ta fram förvaltningens styr- och uppföljningsdokument. Du representerar förvaltningen i kommunens kommunikationsråd och i andra sammanhang där kommunikationsfrågor avhandlas. Du tar ett huvudansvar för att förvaltningens del av kommunens hemsida är lättnavigerad, informativ och lättillgänglig. Du ansvarar för att, i samråd med strateg och förvaltningschef, ta fram kommunikationsmaterial som informationsbrev och liknande, när det behövs.

Kvalifikationer

Vi ser framför oss att du är en relativt nyutexaminerad statsvetare som vill lära dig hantverket om hur politik växer fram och blir verklighet i en mindre svensk kommun. Du får goda möjligheter att utvecklas och verka mitt i den mindre kommunens demokratiska process: medverka till processen när förvaltningens underlag utvecklas till politik och där politiken sedan ska omsättas i praktiken. Att arbeta i en mindre kommun innebär att få sätta sig in i ett brett spektra av frågor, samt att ta och få mycket eget ansvar för sitt arbete. Vi förutsätter därför att du har förmåga att arbeta självständigt, men också besitter god samarbetsförmåga. Vi söker dig som är en skicklig skribent med god språkkänsla. Du är också bekväm med att muntligt presentera och kärnfullt sammanfatta omfattande och komplext material inför såväl större som mindre grupper. Du är också en van IT-användare.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-12-03
Ansök senast
2022-01-03

Upplysningar

  • Eva Lönnelid
    Förvaltningschef
    Telefon: 0158 - 275 201
    E-post: Eva Lönnelid

Ansökan

Referensnummer
A1074417 Ansök

Övrig information

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Gnesta kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.