Kommunchef till Gnesta kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland en dryg halvtimme med tåg från Stockholm central. Vi är drygt 11 000 invånare och har ca 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet. Du är varmt välkommen att bli en av oss.

Framåtanda och engagemang präglar Gnesta kommun! Det finns en stolthet över ett aktivt näringsliv med utpräglad företagaranda, liksom det goda samarbetet med civilsamhället, föreningslivet och kulturlivet. Inom kommunens organisation oavsett uppdrag och funktion så är målet att gemensamt ge kommunens invånare en bra verksamhet och service. Gnesta kommun är arbetsplatsen för dig som vill bidra till ett levande hållbart samhälle och en enklare vardag för våra invånare, företagare och besökare. Nu söker vi en engagerad kommunchef som vill bidra till att ständigt förbättra och utveckla vår kommun. Delaktighet, respekt, ansvar är våra ledord.

Arbetsbeskrivning

Som kommunchef ska du skapa förutsättningar för att Gnesta kommun ska fortsätta utvecklas i en positiv riktning. Du är även med och stöttar den politiska ledningen i det strategiska arbetet samt leder och driver utvecklingen av kommunens verksamheter. Vi vill att du ska leda, engagera och stötta verksamhetens chefer för att vi tillsammans ska få en effektiv och professionell verksamhet. Du synliggör förväntningar och är tydlig i uppföljning och målarbete. Du förväntas verka som ambassadör för kommunen och därmed trivas med att vara synlig både i media och i stadsbilden. Du rapporterar till och för tät dialog med kommunstyrelsen.

Ditt ledarskap ska ge förutsättningar för alla verksamheter att arbeta tillsammans för samma målsättningar i gemenskap. Du verkar för ett nationellt, regionalt och kommunalt samarbete där du har ett stort engagemang i omvärldsbevakning. Du leder en publik organisation som ska möta ett föränderligt samhälle och bibehålla samt utveckla en hög kvalitet till kommunens invånare. Som kommunchef med rätt fokus kommer du leda Gnesta kommun i att kunna ta tillvara de goda förutsättningar som redan finns.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill driva utveckling, leda och organisera det strategiska och operativa arbetet i kommunen. Du har gedigen erfarenhet av arbete i ledande ställning inom offentlig verksamhet, med erfarenhet av att vara chef över chefer. Som ledare lyfter du dina medarbetare med engagemang, intresse och energi. Vi förväntar oss även att

  • Du är en öppen och prestigelös person som skapar delaktighet och gott samarbetsklimat.
  • Du är en god kommunikatör som tillsammans med ledningsgruppen driver och utvecklar arbetssätt och processer som skapar förutsättningar så att politiska beslut kan genomföras på ett effektivt och professionellt sätt.
  • Du skapar god organisatorisk struktur och leder, engagerar och stöttar verksamhetens alla chefer mot ett effektivt, nytänkande och förändringsorienterat arbete med förankring i politiska beslut.
  • Du leder genom transparens i förväntningar, är lösningsinriktad och resultatdriven du levererar och utför ett kvalitativt gott arbete som karaktäriseras av ekonomiskt ansvarstagande och effektivt resursutnyttjande.
  • Du har god förmåga att hantera komplexa frågor och situationer, att fatta långsiktigt hållbara beslut samt att följa upp och slutföra projekt.
  • Du är omvärldsorienterad och bra på att skapa förtroende och bygga relationer både inom och utanför organisationen; lokalt, regionalt och nationellt.
  • Du har erfarenhet av att ha lett framgångsrikt förändringsarbete på strategisk nivå i en större organisation.
  • Du verkar som ambassadör för kommunen och trivs med att vara synlig både i media och i samhället. Du är van att hantera och företräda din organisation i offentliga uppdrag.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde:

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-30
Referensnummer: A947228

Gör ansökanlänk till annan webbplats

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Johan Rocklind
Kommunstyrelsens ordförande
0158-275 000 (växel)

Anna Ekström
Kommunalråd
0158-275 000 (växel)

Håkan Ekstrand
Oppositionsråd
0158-275 000 (växel)

Övrigt

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. Handlingar som inkommer till Gnesta kommun blir allmän handling. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, ring eller skriv till Monica Landmark på SOURCE, 0731-55 00 14, eller Jenny Håkansson på SOURCE, 0731-45 59 97, .

Tjänsten är säkerhetsklassad.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Gnesta kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.