2018-12-19

Almanackan 2019

almanackans omslag

Nu delas Gnesta kommuns almanacka 2019 ut till alla hushåll och alla sommarboende i Gnesta kommun. 2019 är också det tionde året som vi bjuder på denna almanacka som är helt gratis.

Varje år delar Gnesta kommun ut en almanacka, helt gratis, till alla hushåll i kommunen. I almanackan för 2018 visade vi Gnesta kommun lite grann från ovan. 2018 var nämligen det året då vi skickade upp en drönare. Inför 2019 valde vi att återigen visa upp vår vackra natur men vi ville också ge alla lite mer kunskap. Vid varje månad finns det en kort informationstext om bilden. Vill du veta mer kan du läsa texten i sin helhet på webben via den kortlänk som är utskriven vid bilden.

Almanackan har helt och hållet producerats av Gnesta kommun utom två av fotografierna. Förutom att varje månad presenteras med bild, datum och dagar hittar du annan matnyttig information. Du kan se hämtdagar av farligt avfall, skollov, öppettider, latrintömning, kommunstatistik och mycket mer. Du kan också läsa de tre vinnande bidragen, från novelltävlingen, som elever i årskurs fem skrev om framtiden under temat: Året är 2050 …

Vi hoppas att almanackan för 2019 kommer att vara till stor nytta och komma till stor användning under hela året. Så hoppas vi naturligtvis att 2019 blir ett fantastiskt år!

Senast publicerad 2018-12-19