2019-12-09
årets almanacka med bilder av fotograf jan ring

Almanackan 2020 från Gnesta kommun

Nu delas Gnesta kommuns almanacka 2020 ut till alla hushåll och alla sommarboende i Gnesta kommun. 2020 är också det elfte året som vi bjuder på denna almanacka som är helt gratis.

Varje år delar vi ut en almanacka, helt gratis, till alla hushåll i hela kommunen. I almanackan för 2019 valde vi att visa upp vår vackra natur. I år har vi laddat almanackan med unika djurbilder av naturfotograf Jan Ring som också bor i kommunen. Här är hans egna ord:

”Jag började med naturfoto i tioårsåldern. Nu är jag pensionär och djur och naturfoto blir bara roligare och roligare. Ju mer man lär sig om djur och natur desto mer inser man vilka fantastiska bilder som finns kvar att ta på djurens unika beteenden. Evigt liv skulle sitta fint, för det finns ingen ände på vad naturen kan erbjuda i fantastiska upplevelser. Jag åker ofta ut i skogen en stund innan solen går ned och sitter i gömsle med min ljudlösa kamera. För mig finns inget mer spännande än när vilda djur kommer nära och jag kan fånga dem på bild. Då de kommer närmare och närmare, utan att veta om dig, då är verkligen spänningen OLIDLIG”.

Almanackan har helt och hållet producerats av Gnesta kommun. Förutom att varje månad presenteras med bild, datum och dagar hittar du annan matnyttig information. Du kan bland annat se hämtdagar av farligt avfall, skollov, öppettider, latrintömning, kommunstatistik och mycket mer. Du kan också läsa mer om våra nya kommunala mötesplatser och frivilligverksamheter …

Vi hoppas att almanackan för 2020 kommer att vara till stor nytta och komma till stor användning under hela året. Så hoppas vi naturligtvis att 2020 blir ett fantastiskt år!