2020-07-01

Anders Axelsson ny kommunchef i Gnesta kommun

Nu är det klart att Anders Axelsson blir ny kommunchef i Gnesta kommun. Anders kommer närmast från en roll som VD och koncernchef för ett kommunalt bolag och har dessförinnan bland annat varit kommunchef i Finspångs kommun.

– Jag är glad över att ha fått förtroendet att bli kommunchef i Gnesta kommun. Gnesta är en utvecklingsinriktad kommun med en stark tillväxt och framtidstro där det finns en tydlig ambition att vidareutveckla såväl den kommunala organisationen som kommunen som helhet. Jag ser det som ett spännande uppdrag där jag vill bidra med mina tidigare erfarenheter från kommunal verksamhet. Nu ser jag fram emot att tillsammans med politiker och medarbetare fortsätta detta arbete i syfte att skapa en bra verksamhet med hög kvalitet och bra service där Gnestas förutsättningar tas tillvara på bästa sätt, säger Anders Axelsson.

Kommunstyrelsens presidium har med stöd av rekryteringskonsult arbetat gemensamt i rekryteringsprocessen som pågått under våren och försommaren.

– Vi är glada att kunna välkomna Anders till Gnesta kommun. Vi står inför många spännande utmaningar i att utveckla såväl den inre organisationen som kommunen i stort. Gnesta ska vara en bra kommun att bo, växa och leva i. En kommun med god service gentemot medborgare, näringsliv och föreningsliv. Vi är övertygade om att Anders gedigna erfarenhet och breda kunnande i kommunala frågor kommer vara till stor nytta i många olika sammanhang i vårt fortsatta utvecklingsarbete under de kommande åren, säger Johan Rocklind (S), Anna Ekström (M) och Håkan Ekstrand (C) i en gemensam kommentar.

Anders Axelsson tillträder rollen som kommunchef 1 oktober 2020.