2022-05-16

Bibliotek och servicecenter öppet igen

Med anledning av branden vid Marieströmsgatan 6 i söndags behövde lokalerna för bibliotek och servicecenter röksaneras. Verksamheten var stängd i måndags och kunde öppna igen idag tisdag.

Uppdatering 17 maj klockan 10:40: Lokalerna öppnas igen och besökarna är åter välkomna. Vi kommer att hålla våra dörrar öppna, för att försäkra oss att röklukten ska försvinna helt. Det kan innebära att det kan upplevas lite kyligt i lokalen.

Uppdatering 16 maj klockan 09:00: Biblioteket och servicecenter lokaler är stängda tills vidare eftersom de ska röksaneras. Vi har inte ännu fått besked om när vi kan öppna igen.

Du som planerat att besöka servicecenter för att lämna in ansökan om försörjningsstöd ska under stängningen istället gå till Industrigatan 8 (Tvålen). Du kan lämna din ansökan i postfacket på utsidan. Behöver du kopiera så ska du ringa på för att få hjälp.

Du kan kontakta servicecenter på mejl eller telefon.

Servicecenter
Telefon: 0158-275 000
E-post: servicecenter@gnesta.se

Uppdatering 15 maj klockan 20.30: Alla hyresgäster kan nu flytta hem. Räddningstjänsten har lämnat platsen och lokaler och lägenheter saneras.

Nyhet 15 maj klockan 17.30: Branden i postenhuset är lokaliserad och släckt. Det blev kraftig rökutveckling som spred sig i hela huset. Ingen person har kommit till skada, men alla hyresgäster och verksamheter är evakuerade. Räddningstjänsten är fortfarande kvar på platsen.