2021-09-29

Förändringar i kommunens verksamheter efter 29 september

Idag, 29 september, tas de allmänna råden, som att undvika trängsel och hålla avstånd, bort för alla som är fullvaccinerade. Nedan följer en sammanfattning om vad som förändras i kommunens verksamheter.

Med anledning av att Folkhälsomyndigheten tar bort de allmänna råden kan Gnesta kommuns verksamheter återgå till en mer normal tillvaro. Men alla, vaccinerad som ovaccinerad, ska stanna hemma vid misstanke om covid-19, testa sig och undvika kontakt med andra människor.

Så påverkas kommunens verksamheter

  • Servicecenter återgår till det normala och anpassningen att hålla öppet för ett mindre antal besökare tas bort. Öppettiderna är de ordinarie.
  • Gnesta och Stjärnhovs bibliotek återgår till det normala och anpassningen att hålla öppet för ett mindre antal besökare tas bort. Öppettiderna är de ordinarie och programverksamheten kommer igång successivt.
  • För privata bokningar av kommunens lokaler tas begränsningen om antalet deltagare bort.
  • Fritidsgården Chill utökar besöksantalet och kommer kunna ta emot upp till 30 besökare samtidigt, samt ha öppet längre pass för samma antal besökare.
  • Träffpunkten fortsätter med nuvarande aktivitetsschema och ser sakta om det går att öka utan trängsel då de flesta besökarna är i riskgrupp.
  • Flammans kafé öppnar upp för besökare, och den tidigare restriktionen om max två kunder i butiken tas bort.
  • Anpassningarna gällande besök på kommunens äldreboenden, att besöket ska förbokas och att munskydd ska användas, gäller fortsatt. Läs mer om säkra besök på kommunens äldreboenden.

Mer information om hur övriga verksamheter i Gnesta kommun påverkas kommer inom kort på gnesta.se/covid19.

En sammanfattning om vad som gäller generellt för dig som är ovaccinerad och vaccinerad hittar du i vår nyhet Detta gäller efter den 29 september.