2022-09-23
Krislåda

Förbered dig på beredskapsveckan

Nästa vecka är det dags för årets krisberedskapsvecka och temat är mat. Du som följer Gnesta kommun på Facebook kommer att få ta del av ny information varje dag.

Under kampanjveckan kommer en stor del av vår kommunikation att handla om hemberedskap. Vid en större kris eller en extraordinär händelse kan stora delar av samhället drabbas. Kommunen har ett stort ansvar och jobbar för att kunna möta behov av hjälp och se till att kommunen så snart som möjligt kan återgå till normal verksamhet. Läs om kommunens krisberedskap på länken under relaterad information.

Vi kommer att fokusera på dig under den här veckan. Det kommer att handla om hur du blir en del av beredskapsarbetet genom att förbereda dig själv och dina nära och kära så att du vet hur du ska agera och kan klara dig i en vecka utan hjälp.

Det mesta kommer att hända på kommunens Facebooksida. Följ Gnesta kommun där och engagera dig gärna genom att dela med dig av dina tankar och kunskaper i kommentarsfältet. Se länk under relaterad information.

Du är också välkommen att besöka vår beredskapsutställning i biblioteket. Där kan du också hämta ett exemplar av broschyren Om krisen eller kriget kommer. Broschyren finns också att ladda ner på flertalet olika språk. Se relaterad information.

Hjälp gärna dina vänner som inte kan perfekt svenska att hitta denna viktiga information på sitt eget språk.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är avsändare till kampanjen och flertalet svenska kommuner deltar och passar på att ta upp krisberedskapsfrågor med sina invånare under veckan.