2023-06-02
Personer med jackor med texten nattvandring.nu

Föreningar trygghetsvandrar i helgen

Idag fredag och i morgon lördag kommer trygghetsvandrare från två av kommunens föreningar finnas ute på gator och torg, för att bidra till ökat trygghet och närvaro av vuxna.

Gnesta kommun har tecknat ett IOP-avtal (idéburet offentligt partnerskap) med nattvandring.nu. Den 11 maj träffades några av kommunens föreningar, representanter från nattvandring.nu och Gnesta kommun och fick information om och diskuterade hur ett upplägg för nattvandring skulle kunna fungera i Gnesta.

De föreningar som var intresserade av att genomföra trygghetsvandring har tecknat ett eget nätverksavtal med nattvandring.nu. De föreningar som trygghetsvandrar får 2000 tusen kronor till föreningen, för vare vandringstillfälle.

De föreningar som valt att teckna avtal med nattvandring.nu är Gnesta ishockeyklubb, GIK, och Idrottsföreningen Kamraterna, IFK Gnesta. Båda föreningarna kommer att vandra i helgen.

  • Fredag klockan 19.00-23.00: Gnesta ishockeyklubb, GIK
  • Lördag klockan 14.00-23.00: Idrottsföreningen Kamraterna, IFK Gnesta

De som vandrar kommer att kännas igen på de röda västar de bär.

Vill du också trygghetsvandra?

Om du vill trygghetsvandra kontaktar du någon av dessa föreningar och informerar dem att du vill vara med och vandra. Re relaterade information.
Allt stöd till ökad trygghet välkomnas!

Bakgrund

I framtidsplanen 2023-2025 som beslutades i Kommunfullmäktige 2022-12-19, finns ett uppdrag om att nattvandringsbidrag till föreningar införs i Gnesta kommun. För detta avsattes 25 000 kronor som är avsedda för till de föreningar som vill vara med och bidra.