2021-03-31

Häng med på digitala aktiviteter

Fredagsfika, samtalsgrupper och en digital fritidsgård för unga. Det är bara några exempel på digitala aktiviteter som kommunen erbjuder under pågående pandemi.

Vi längtar tills vi kan ordna fysiska träffar igen. Men eftersom risken för smittspridning fortfarande är hög erbjuder vi istället digitala alternativ för både yngre och äldre. Du hittar alla evenemang i listan här nedan, och det är gratis att delta. Välkommen att logga in.

Digitala aktiviteter för dig som är ung

Digitala bokcirklar. Älskar du böcker och vill prata med andra som också gör det? Var med i Gnesta biblioteks ungdomsbokcirkel. Bokcirkeln startar den 29 mars och pågår fram till den 25 april. Vi lägger upp en ny cirkel varje månad.

Digital fritidsgård. Länk till annan webbplats. På mötesplatsen Discord kan du som är ung chatta med kompisar, spela dataspel, kolla på film, vara med på livebingo och mycket, mycket mer.

Fritidsgården Chill på Instagram. Länk till annan webbplats. På Chills Instagramkonto händer det alltid något nytt. Varje tisdag läggs det exempelvis ut ett nytt quiz där både ungdomar och vårdnadshavare är välkomna att delta.

Fritidsgården Chill på Youtube. Länk till annan webbplats. Vill du få dig ett gott skratt? Varje vecka läggs klippet fritidsledarutmaningen upp. Där kan du, innan klippet visas, rösta på vem av fritidsledarna som klarar utmaningen.

Påsklovskul i Gnesta. Gör en podcast, häng med på påskäggsjakt eller designa ett eget dataspel. Under påsklovet händer en massa kul för dig som är ung i Gnesta.

Föreläsningar, cirklar och kurser

Studiecirkeln Livssamtal. Den 15 april startar vi den digitala studiecirkeln Livssamtal för dig som är 65+. I den samtalar vi personligt om oss själva i förtroende med andra. Vi talar om alltifrån barndomen till livet som pensionär. Du delar bara det du vill och känner dig trygg med.

Digital skrivkurs. Skulle du vilja dela med dig av dina minnen till nära och kära? Eller har du kanske en dröm om att skriva en bok om ditt liv? Då ska du vara med i vår skrivgrupp som startar den 26 april, 5 träffar.

Digital bokcirkel. I bibliotekets digitala bokcirklar kan du följa våra tankar och funderingar kring boken vi läser. Om du vill kan du svara på våra frågor eller göra egna inlägg. Eller bara läsa boken och veta att vi är fler som delar samma läsning just nu. I april läser vi Jag for ner till bror av Karin Smirnoff, och i maj är det valfri bok av P O Enquist

Kultur och fritid

Digital fredagsfika. Varje fredag bjuder vi in till digitala fikastunder med underhållning. Fredagen 16 april har vi exempelvis en klurig frågesport om nutid och dåtid.

Digital sittgymnastik. Varje tisdag klockan 13:30-14:00, med start den 20 april, kommer vi ha digital sittgymnastik på Teams.

Strömmande film, ljudböcker och e-böcker. Länk till annan webbplats. Har du lånekort med pinkod på Gnesta bibliotek kan du låna strömmande film, ljudböcker och e-böcker.

Kom ut i naturen. Naturen är alltid öppen. Besök ett naturreservat eller vandra på Sörmlandsleden.