2019-04-08

Kommunchef Christina Hedberg har fått nytt uppdrag

Efter fyra år som kommunchef i Gnesta kommun har Christina valt att tacka ja till en ny tjänst som kommundirektör i Ekerö kommun, strax utanför Stockholm.

- Vi är glada över den resa vi påbörjat tillsammans med chefer och medarbetare under ledning av Christina under den gångna intensiva fyraårsperioden, säger kommunalrådet Johan Rocklind.

- Jag har trivts otroligt bra i Gnesta kommun och i rollen som kommunchef. Tillväxttakten har nästan fördubblats på senare år och det har varit stimulerande att få jobba i en kommun med ett sådant starkt utvecklingsfokus. Samarbetsklimatet i Gnesta har varit mycket gott, både inom politiken och inom tjänstemannaorganisationen. Jag är tacksam för alla erfarenheter och goda relationer jag har fått under tiden i Gnesta kommun och i Sörmland, säger Christina Hedberg.

- Vi har kommit en bit på vägen på den utvecklingsresa vi stakat ut riktningen för och Christina har bidragit på ett positivt sätt under den gångna mandatperioden. Vi är glada för de år vi haft tillsammans och önskar Christina lycka till i sitt nya uppdrag samtidigt som vi nu ser fram emot rekryteringen av Gnesta kommuns kommande kommunchef, säger kommunalrådet Ann-Sofie Lifvenhage.

Rekryteringsprocessen avseende en ny kommunchef kommer att dra igång omgående.