2022-06-08

Lotta vann lottningen

Stort tack till alla som besökte kommunens tält under Gnestadagen. Tack också till er som vad med och tävlade i vårt quiz. Nu har vi korat en vinnare!

Lördagen den 4 juni blev en dag av återförenande möten, sol och marknad. Det var äntligen dags för Gnestadagen, eller Gnesta marknad som den även kallas, igen.

I Gnesta kommuns tält hade vi laddat ordentligt. Här fanns förtroendevalda, förvaltningschefer, medarbetare från ett flertal enheter inom varje förvaltning redo att svara på frågor och lyssna på människor som kom förbi för att berätta om sina glädjeämnen och bekymmer med att bo i kommunen.

Det var också drygt 150 personer som deltog i Gnestaquizet - en tipspromenad med sju frågor om kommunens verksamheter. En lycklig vinnare skulle få vevradion, en handburen radio som kan vevas igång. Den är alltså helt oberoende av batterier eller eller annan yttre eltillförsel.

Gnestadagen kommunens tält 2022

Av de 150 deltagarna hade 77 personer svarat alla rätt. Bland dem lottade vi ut vinnaren, så nu kan vi säga stort grattis till Lotta!

Vi passade på att ställa några frågor till Lotta när vi ringde för att meddela att hon vunnit. Lite ställd och förvånad svarade hon först "vad roligt, jag vinner aldrig". Men nu gjorde du det, Lotta.

Hur känns det att ha vunnit tipspromenaden?
— Jättebra, jag blev glad.

Tyckte du att frågorna var svåra?
— Nej, de var inte svåra. Allt stor ju där, så kan man läsa var det ju inte så svårt.

Är det någon av frågorna du minns idag?
— Ja, det där med att det är 180 sjöar, det blev jag förvånad över, att det ärså många.

Vad ska du göra med priset?
— Man vet ju inte vad som händer i världen. Flera av mina vänner funderar på att köpa sådana där grejer, i fall att. Det är jättebra att ha en sådan och den kommer verkligen komma till användning om det blir strömavbrott eller så. Man vet ju inte i dagens läge.