2020-10-20
Covid-19 test

Mobil provtagningsstation till Gnesta

En mobil provtagningsstation kommer till Gnesta två dagar i veckan. Du som har luftvägssymtom och tror att du kan ha covid-19 kan nu testa dig i Gnesta.

I denna vecka, den 21 och 23 oktober, kommer den mobila provtagningsstationen till Mejerigatan i Gnesta. Från och med vecka 44 kommer provtagningsstationen att finnas på samma plats men då alla tisdagar och torsdagar. Provtagningen gör du själv i egen bil. Det kommer att finnas tydliga markeringar och du följer bara de gula pilarna med din bil. Bussen kommer att öppna klockan 10.00 och du måste boka tid i förväg.

Inför din provtagning

Du måste alltid anmäla dig i förväg till provtagning genom att logga in på e-tjänsterna på 1177.se, se relaterad info. Om du är 13 år eller äldre loggar du själv in.

En bokning för provtagning sker i två steg. Steg ett är att göra en beställning, en så kallad egen remiss. Du loggar in på 1177 och klickar på Provtagning covid-19 under rubriken Regionen rekommenderar. Därefter väljer du vilken kategori du tillhör. Du skapar din remiss genom att klicka på slutför beställning.

Steg två är att boka en tid. Du får flera olika alternativ för att boka och genomföra själva provtagningen. Välj det alternativ för Egenprovtagning covid-19 som passar dig bäst. Oavsett vilket alternativ du väljer är det viktigt att du slutför alla stegen i din anmälan genom 1177.se.

För ytterligare information, se relaterad info.