2021-01-15
Närbild på spruta och en dos med vaccin mot covid-19

Nu börjar vaccineringen för personer med hemtjänst och hemsjukvård

Från och med 18 januari kan du som har hemtjänst eller hemsjukvård, samt de du bor med, vaccineras mot covid-19. Vaccinerbjudandet gäller även dig som är över 90 år. Du bokar själv tid för din vaccination.

Nu kan alla personer i Sörmland som har hemtjänst, hemsjukvård eller bor med någon som har hemtjänst eller hemsjukvård boka tid för vaccination via e-tjänsterna på 1177.se. Tillgången på vaccin styr hur många tider som är tillgängliga för bokning.

Blankett om vaccinering

Har du inte möjlighet att boka tid på 1177.se kan du istället fylla i blanketten "erbjudande om vaccin mot covid-19" som du får via post eller hemtjänst, så får du sedan en kallelse från vårdcentralen. Är du över 90 år behöver du inte boka en tid utan du får en kallelse från din vårdcentral.

Vaccinet ges i två doser med ungefär tre veckors mellanrum. När du är på vårdcentralen och får den första dosen får du också en ny tid för dos två. Vaccineringen är avgiftsfri och frivillig.

I de fall Region Sörmland ringer upp för att boka in tid efterfrågas aldrig BankID.

Avgiftsfri sjukresa

Under perioden 18 januari till och med 31 mars har Region Sörmland beslutat att sjukresor som avser vaccinering mot covid-19 ska vara avgiftsfria för att inte någon person av ekonomiska skäl ska behöva avstå från vaccinering mot covid-19.

Boka först din vaccinationstid. Ring därefter 020-44 40 00 för att boka transport.

Såhär bokar du tid på 1177:

Gå till 1177.se och välj den vårdcentral du önskar vaccinera dig på under ”Hitta vård”. Under e-tjänsterna, välj "Boka tid för vaccination mot covid-19". Logga in med BankID eller Freja eID och följ instruktionerna.

Så här bokar du tid genom telefonsamtal:

Det går också bra att ringa direkt till vårdcentralerna i Gnesta för att boka tid. Telefonnumret till Vårdcentralen Gnesta och till Frösjö Vårdcentral hittar du under kontakt.

Mer information

Läs mer om vaccination mot covid-19 på 1177. Länk till annan webbplats.
Läs mer om vaccination mot covid-19 i Sörmland på 1177. Länk till annan webbplats.