2021-11-01
Ett foto över Västra Storgatan med julbelysning.

Skyltsöndag med lokal julmarknad

Tillsammans med Gnesta handel gör Gnesta kommun ett försök att skapa julstämning. Den 21 november, klockan 11.00-15.00, arrangeras skyltsöndagen och en lite mindre julmarknad i Gnesta.

På grund av pågående pandemin har Lions Club i Gnesta bestämt sig för att inte arrangera julmarknaden i år. För att hålla traditionen vid liv så samverkar Gnesta kommun och Gnesta handel för att kunna erbjuda lite julstämning. Vill du delta på julmarknaden finns det nu tillfälle för dig som är lokal hantverkare, matproducent, UF-företagare eller förening att sälja varor alternativt anordna ett lotteri.

Du måste anmäla dig sendast den 11 november. Antal platser är begränsat till torgplatserna på Stora torget och Strömmentorget vilket innebär att principen först till kvarn gäller. Eget bord och eventuellt skydd för regn och snö behövs, vissa platser finns under tak och har el. För anmälan, se relaterad information.

Gnesta Handel och anslutna butiker kommer i vanlig ordning bjuda in till traditionell skyltsöndag med tävlingar, avtäckning av skyltfönster. De har dessutom bjudit in Ponnyexpressen för att tända julgranen på Stora torget. På biblioteket kommer det att vara öppet och alla som vill får julpyssla.

Julmarknaden och skyltsöndagen är söndagen den 21 november klockan 11.00-15.00.