2022-06-27
Karta som visar aktuell sträcka av Mariefredsvägen där vattenledningen ska bytas ut

Byte dricksvattenledning Mariefredsvägen

Under perioden maj till oktober kommer det att bli begränsad framkomlighet på Mariefredsvägen i Gnesta. Under vecka 28-32 är det inga arbeten planerade.

Uppdatering 27 juni klockan 14:15: Inkoppling av nya ledningen, som lagts ner mellan korsningen Västra Storgatan till Industrigatan, kommer att ske tisdagen den 28 juni från kl 08.00. Arbetet beräknas vara klart under samma dag.

I samband med arbetet kommer att antal fastigheter att bli utan vatten till och från. Tappa gärna upp ditt dagsbehov av vatten innan arbetet startar.

Uppdatering 23 juni klockan 11:30: Nu är första etappen avslutad när det gäller bytet av dricksvattenledningen på Mariefredsvägen. Städning och återställning kommer pågå fram till vecka 28. Vecka 32 startar arbetena upp igen runt Industrigatan.

Uppdatering 7 juni klockan 13.30: Under onsdagen den 8 juni ska omkopplingar ske på vattenledningsnätet. Det innebär att en del fastigheter kommer att bli utan vatten under tiden som omkoppling sker.

Berörda fastigheter

Vi har skickat sms till de fastigheter som kommer att beröras av detta. Fick du inte ett sms om driftstörningen? Gå in och registrera ditt mobilnummer eller din e-postadress för att i framtiden ta emot sms. För att komma till registreringen, se relaterad information.

Uppdatering 17 maj klockan 10.20: Arbetet, som utförs i etapper, kommer att starta denna vecka i korsning Mariefredsvägen - Västra Storgatan och på grönytan i anslutning till Västra Storgatan.

Trafiken kommer att signalregleras med trafikljus.

Om du ska till och från centrala Gnesta via västra rondellen, välj om möjligt annan väg.

TA-plan för korsningen Mariefredsvägen - Västra Storgatan

Klicka på bilden för att få upp en större bild

Uppdatering 9 maj klockan 13.08: Under arbetena kan vattentrycket vara något lägre än normalt för fastigheter norr om järnvägen.

Nyhet 9 maj 11:26: VA-enheten ska genom entreprenören NCC förnya dricksvattenledningen i Mariefredsvägen.

Vi har de senaste åren haft ett flertal vattenläckor på den befintliga ledningen. Därför har vi nu beslutat att byta ut ledningen på sträckan enligt kartbilden.

Vägen kommer att vara farbar men med begränsad framkomlighet.

Mer information kommer att publiceras löpande.

Har du några frågor går det bra att kontakta vår entreprenör direkt, se kontaktinformation.