2020-02-14
Karta över område området som drabbats

Kokningsrekommendation hävd i Gnesta

Provresultaten visar på att vattnet är tjänligt. Vattnet behöver därför inte kokas innan det används till dricksvatten och matlagning.

Tidigare i veckan gick vi ut med en kokningsrekommendation till ett antal hushåll i Gnesta tätort, då misstanke fanns om att vattnet kunde ha blivit kontaminerat/förorenat i samband med grävarbete.

Provtagningsresultat från den 14 februari 2020 visar på att vattnet är tjänligt och därför behöver vattnet inte kokas längre innan det används till dricksvatten eller matlagning.

Information uppdaterat: 13 februari klockan 10:55

Det är många som frågar om vilka hushåll som har kokningsrekommendation. Längst upp på sidan presenteras en kartbild med aktuella hushåll markerade. Du kan också ringa servicecenter som kan svara på om just din fastighet ingår i området. Du når servicecenter på telefon 0158 - 275 000.

Information uppdaterat: 12 februari klockan 10:30

Vi har tagit vattenprover som just nu är på väg till provtagning. Vi har fått ett preliminärt besked om att vi får svar på proverna, om vattnet är förorenat eller inte, på fredag. Vi uppdaterar informationen när vi fått besked.

Information uppdaterat: 12 februari klockan 08:51

Risk för förorenat vatten gäller inte Solåkravägen och Bergåkravägen.

Information uppdaterad: 11 februari klockan 21:10

Vattnet är påslaget nu, men vi rekommenderar att vattnet kokas innan det används till mat eller dryck.

Vill du hämta vatten kan du göra det vid våra vattentankar som vi ställt ut vid följande platser: Korsningen Allmogevägen/Framnäsvägen, Framnäsvägen 28 och Plogvägen 28, och Södertuna slott.

Vill du använda ditt vatten till dryck eller matlagning så rekommenderar vi att du kokar det först. Läs mer om det på livsmedelsverkets webbplats. Se relaterad info.

Vi återkommer med mer information i morgon onsdag.

Publicerad information: 11 februari klockan 20:10

För dig som bor norr om järnvägen och väster om Mariefredsvägen i Gnesta samt Södertuna har dricksvattnet stängts av.

Det beror på att vi upptäckt att vattnet kan ha blivit kontaminerat/förorenat vid ett grävarbete under dagen.

Vi återkommer med mer information inom kort.