2023-10-12
Tecknat svart utropstecken med grön bakgrund

Spolning slutförd i Björnlunda

Torsdag 12 oktober runt kl 12.30 slutfördes arbetet med att spola ledningsnätet i Björnlunda.

Vattnet kan till en början vara missfärgat och det hjälper oftast att spola i fastighetens kranar i 10 - 15 minuter. Då partiklar kan fastna i silen på kranen är ett tips att passa på att rengöra även silen.

Publicerat 2023-09-29 kl 09.00

På grund av bitvis mycket avlagringar i ledningsnätet i samband med spolningen de senaste veckorna behöver vi förlänga vårt arbete i Björnlunda.

Arbetet förlängs till en början till och med fredagen den 6 oktober, men kan komma att förlängas, och utförs som tidigare vardagar mellan kl 07.00 - 16.00.

Publicerat 2023-09-13 kl 13.00

På grund planerade strömavbrott i Björnlunda kommer Va-enheten att fortsätta spola ledningsnätet i Björnlunda även under vecka 38-39, 18-29 september.

I samband med spolningen kan det vara dåligt tryck på vattnet och missfärgat vatten. Arbetet utförs precis som tidigare vardagar mellan kl 07.00 - 16.00.

Publicerat 2023-08-31 kl 15.29

Måndag - fredag, 4 - 15 september, ska VA-enheten spola ledningsnätet i Björnlunda. I samband med spolningen kan det vara dåligt tryck på vattnet och missfärgat vatten.

I samband med spolningen kan det vara dåligt tryck på vattnet och missfärgat vatten.

Arbetet kommer att utföras vardagar under dagtid, mellan kl 07.00 - 16.00, och beräknas vara klart senast fredagen den 15 september.

Tappa gärna upp ditt dagsbehov av vatten innan spolningen börjar.

Därför spolar vi

Vi gör detta för att hjälpa till att få bort avlagringar som kan leda till missfärgat vatten.

Avlagringarna består av järn och mangan som finns naturligt i vattnet. Genom vårt arbete fortsätter vi att säkerställa vattenleveranserna till din fastighet.

Vad som kan hända vid en spolning av vattenledningsnätet

Under tiden som spolning pågår kan det bli dåligt tryck och vattnet kan också bli missfärgat. Vattnet kan också stundtals försvinna.

Sms om driftstörning till berörda fastigheter

Vi har skickat sms till de fastigheter som kommer att bli berörda av arbetet.

Fick du inte ett sms om driftstörningen? Gå in och registrera ditt mobilnummer eller din e-postadress för att i framtiden ta emot sms. För att komma till registreringen, se relaterad information.

När vattnet kommer tillbaka kan det vara missfärgat, ha dåligt tryck och det kan också finnas luft i ledningarna. Det hjälper oftast att spola 10-15 minuter i kranarna för att få bort missfärgningen.

Vill du komma i kontakt med oss angående detta, vänligen kontakta Servicecenter, se kontakt. Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta medför.