Matlådor från Träffpunkten

På mötesplatsen Träffpunkten har många äldre träffats varje dag för dagens lunch och social samvaro. Nu är lokalen stängd på grund av coronapandemin. Men det går fortfarande att köpa lunch som man hämtar själv eller får hemkörd.

– De som äter på Träffpunkten i vanliga fall och som inte kan eller ska ta sig ut har möjlighet att beställa en kall matlåda om de ringer innan 10:00 måndag till fredag, säger Andreas Tidblad, kock på Strandhagens äldreboende.

Lunchlådorna erbjuds måndag till söndag. Men vill man ha en låda under helgen gäller det att ringa på fredagen. Sedan kan man antingen hämta matlådan vid lastkajen utanför Strandhagens äldreboende, där maten lagas, eller välja att få den hemkörd.

– Även fast Träffpunkten har stängt sin verksamhet är det jättebra att vi i alla fall kan erbjuda lunchlådor. Jag tror det betyder mycket för Träffpunktens besökare, säger Andreas.

Denna dag när vi besöker köket frestar en rotfruktsgratäng med rökt skinka och kokt potatis. Annars är favoriten stekt fläsk med löksås.

– Vi anpassar maten efter våra matgästerna och då är det husmanskost lagad från grunden som gäller, ler Andreas.

– Du kan också skriva att vi lagar den bästa maten. För den är lagad från grunden med ekologiska produkter, tillägger kocken Danilo Cusanno.