Krisberedskapsveckan 2021

Den 27 september till 3 oktober, pågår Krisberedskapsveckan i hela landet. Självklart deltar Gnesta kommun med flera aktiviteter för att påminna dig om hur du förbereder dig för en kris.

Plötsligt kan det hända att vardagen inte fungerar som normalt. Det finns inte dricksvatten i kranen, butiken har slut på mat, mobilen är död och internet har slutat att fungera. Vad gör du då?

Under den nationella krisberedskapsveckan, 27 september – 3 oktober, deltar Gnesta kommun med flera aktiviteter för att öka kunskapen om din krisberedskap och vad du kan göra vid en eventuell kris.

Aktiviteter i Gnesta kommun

  • Tipspromenad på Träffpunkten i Gnesta. Testa dina kunskaper i krisberedskap och var med och vinn ett pris.
  • Krislåda på Gnesta bibliotek. Kom till biblioteket och se vad en krislåda ska innehålla.
  • Krishörna på Gnesta bibliotek. Under veckan finns det böcker framställda på temat kris som du kan låna med hem.
  • Föreläsningen För din säkerhet! den 6 oktober klockan 18.00-21.00 på Gnesta bibliotek. På föreläsningen, som genomförs av Försvarsutbildarna, får du veta hur du stärker din förmåga att ta hand om dig själv vid kriser i samhället. Det är gratis att delta och fika ingår. Anmäl dig på: www.forsvarsutbildarna.se/kris Länk till annan webbplats.
  • Under hela kampanjveckan delar vi viktigt material från MSB om krisberedskap på kommunens sida på Facebook.

Kort om Krisberedskapsveckan

Krisberedskapsveckan är en årlig nationell kampanj som samordnas av myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Målet med veckan är att fler människor ska vara förberedda inför en eventuell kris. Årets tema är demokrati, eftersom Sverige firar 100 år av demokrati.

Vill du veta mer om krisberedskap kan du läsa mer i MSB:s broschyr Om krisen eller kriget kommer, se relaterad information.