hjärta

Borgerlig vigsel

Vill du gifta dig borgerligt? En borgerlig vigsel är en ceremoni helt utan religiösa inslag. Kommunens servicecenter administrerar den borgerliga vigseln och tar emot bokning och intyg.

Borgerglig vigsel kan enkelt bokas i vår e-tjänst eller via blankett. Att gifta sig borgerligt är gratis.

Beställ hindersprövning och vigselintyg

Innan ni kan gifta er måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Det är viktigt att ni lämnar in er ansökan i god tid före vigseln. När prövningen är klar får ni två dokument hem i brevlådan, ett intyg om hindersprövning och en blankett om vigselintyg. Hindersprövningen gäller i fyra månader och giltighetstiden går inte att förlänga.

Kontakta vigselförrättaren i god tid före er vigsel och lämna in de dokument som ni fick från Skatteverket till servicecenter. Ni kan antingen bifoga vigelsintygen i vår e-tjänst eller posta dem till servicecenter. Dokumenten behöver inkoma senast två veckor före vigseln. Det går också bra att besöka servicecenter och lämna in dem på plats.

Tänk på att det är viktigt att intygen är giltiga under vigseltillfället. Utan giltiga dokument närvarande vid vigseltillfället kan vigseln inte genomföras.

Kontakta vigselförrättare

För att boka vigsel behöver ni själva ta kontakt med någon av våra vigselförrättare. Att vara vigselförrättare är ett förtroendeuppdrag. Det innebär att förrättaren även har andra uppdrag - var därför ute med er bokning i god tid.

Vigselförrättarna är godkända av Länsstyrelsen och flera av dem är förtroendevalda politiker. Ni kommer överens med vigselförrättaren var och när bröllopscermonin ska ske.

Förtroendevalda vigselförrättare

Sibylle Ekengren (M)
Telefon: 070-751 58 79

Ingrid Jerneborg Glimne (M)
Telefon: 070-622 60 03

Elin Ekstrand (C)
Telefon: 073-205 02 55

Anita Bell (M)
Telefon: 073-359 28 25

Kim Jarl (M)
Telefon: 070-199 28 98

Icke förtroendevalda vigselförrättare

Emelie Kankaanpää Thell
Telefon: 070-579 58 33

Anna Salomonsson
Telefon: 073-031 35 39

Vittnen till vigseln

Under vigseln behöver två vittnen närvara. Har ni inga egna vittnen och vill viga er på kommunens servicecenter, kan personal på servicecenter närvara som vittnen.