hjärta

Borgerlig vigsel

Om du och din partner vill ha en vigsel utan religiösa inslag kan ni välja att viga er borgerligt. Kommunens servicecenter administrerar den borgerliga vigseln och tar emot bokning och blanketter. Vi kan även hjälpa till med plats och vittnen.

Hur ansöker vi om borgerlig vigsel?

För att ansöka om borgerlig vigsel behöver ni först fylla i blanketten Ansökan och försäkran om hindersprövning som finns på Skatteverkets webbplats. Se relaterad information. När hindersprövningen är klar skickar Skatteverket Intyg om Hindersprövning och Intyg om vigsel hem till er.

Därefter behöver ni boka borgerlig vigsel. Detta gör ni genom vår e-tjänst eller genom att fylla i en blankett. Se relaterad information.

Vilka blanketter ska skickas in till servicecenter?

Servicecenter administrerar den borgerliga vigseln. Minst tre veckor innan vigseln behöver ni skicka in följande blanketter:

Blanketterna skickar ni till servicecenter. Se kontaktuppgifter. Det går också bra att besöka servicecenter och lämna in blanketterna på plats.

Kontakta vigselförrättare

Vigseln utförs av särskilda vigselförrättare som är godkända av Länsstyrelsen. Vissa av förättarna är även förtroendevalda politiker. För att boka vigsel får ni själva ta kontakt med någon av våra vigselförrättare. Att vara vigselförrättare är ett förtroendeuppdrag. Det innebär att förrättaren även har andra uppdrag - var därför ute med er bokning i god tid.

Förtroendevalda vigselförrättare

Sibylle Ekengren (M)
Telefon: 070-751 58 79

Ingrid Jerneborg Glimne (M)
Telefon: 070-622 60 03

Elin Ekstrand (C)
Telefon: 073-205 02 55

Anita Bell (M)
Telefon: 073-359 28 25

Kim Jarl (M)
Telefon: 070-199 28 98

Icke förtroendevalda vigselförrättare

Emelie Kankaanpää Thell
Telefon: 070-579 58 33

Anna Salomonsson
Telefon: 073-031 35 39