En dansföreställning på Frösjöstrands badplats

Kultur & fritid

Gnesta kommun erbjuder dig ett brett utbud av kultur, fritidsaktiviteter, sevärdheter och vacker natur. På dessa sidor hittar du information om vad du kan göra på fritiden i Gnesta kommun. Du hittar bland annat information om evenemang, bibliotek, föreningar och Ung i Gnesta. Följ oss gärna i sociala medier. Se relaterad info.

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. Läs mer här:

Frågor och svar om kultur, fritid och föreningsverksamhet.

Nyheter

 • 2020-09-14

  Vattendragsvandring vid Långsjön


  Under ledning av den välkände botanisten Hans Rydberg bekantar vi oss med växter i och omkring vatten. Trosaåns vattenvårdsförbund inbjuder till en vattendragsvandring.
 • 2020-09-02

  Dansföreställning på Elektron i Gnesta


  Det har under en längre tid varit tomt på kultur och scenkonst. I samverkan med Scenkonst Sörmland bjuder nu Gnesta kommun in till dansföreställningen Ájttega.
 • 2020-09-01

  Höstaktiviteter på Fritidsgården Chill


  Sommaren är slut, skolorna har börjat och dagarna återgår till det mer normala. Då växlar vi upp på Chill. Varmt välkommen till våra roliga aktiviteter för dig som är 12-19 år.
 • 2020-08-27

  Jag och Corona: Gnesta berättar


  Vill du vara med och berätta hur Coronapandemin har påverkat dig och ditt lokalsamhälle? Skicka in din berättelse till biblioteket i Gnesta och delta i utställningen Jag och Corona: Gnesta berättar.
 • 2020-08-24

  Gnesta Ishall öppnar för säsongen


  Snart är det dags att snöra på sig skridskorna igen. Tisdagen den 1 september öppnas dörrarna för allmänhetens åkning i Gnesta Ishall. Skridskosäsongen är igång.