Kultur & fritid

Gnesta kommun erbjuder dig ett brett utbud av kultur, fritidsaktiviteter, sevärdheter och vacker natur. Oavsett om du kommer som turist, funderar på att flytta hit eller redan är bosatt i kommunen, så finns här något för dig. Följ oss gärna i sociala medier. Se relaterad info.

Nyheter

 • 2019-03-12
  Go Sörmland, go! – en show om småstadslivet
  Go Sörmland, go! är en konsert och en dansföreställning i ett. Det handlar om småstaden och de många livsöden som ryms inom samma lilla samhälle. Det handlar om alla de små och stora frågorna som gör livet (till just livet).
 • 2019-03-11
  Rocka Sockorna i Gnesta
  Den 21/3, på Världsdagen för Downs syndrom, ska hela Sverige rocka sockorna. Det är enkelt! Genom att ta på dig olika strumpor hyllar du olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter.
 • 2019-03-01
  Sköna söndagar med Kulturskolan
  Under våren kommer elever från Kulturskolan i Gnesta att spela på Skottvångs Grufva. Fem söndagar spelas allt från svängig jazz till rock. Ett perfekt tillfälle för alla musikälskare att möta morgondagens stjärnor.
 • 2019-02-19
  Skamceremonin i Laxne
  Varför sa han inte att han var mobbad? Varför sa hen nej när klasskamraten äntligen frågade chans? Varför gömde hon proven med alla rätt i väskan? Varför spelade han inte fotboll på rasten?
 • 2019-01-29
  Årets fågelbordsräkning – här är resultatet
  När det gäller rapporterade fågelbord så har vi i Gnesta kommun ökat något från fjolårets 73 matningar till 76 i år. Vi hävdar oss väl jämfört med andra kommuner genom att lägga oss på plats 74 av Sveriges 290 kommuner.

Senast publicerad 2019-01-03