En dansföreställning på Frösjöstrands badplats

Kultur & fritid

Gnesta kommun erbjuder dig ett brett utbud av kultur, fritidsaktiviteter, sevärdheter och vacker natur. På dessa sidor hittar du information om vad du kan göra på fritiden i Gnesta kommun. Du hittar bland annat information om evenemang, bibliotek, föreningar och Ung i Gnesta. Följ oss gärna i sociala medier. Se relaterad info.

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. Läs mer här: Kultur och fritid i pandemitider.

Nyheter


 • Hitta ditt äventyr med Gnestaguiden


  Vandra, cykla eller paddla genom trolsk vegetation. Gnesta kommun har mycket att erbjuda när det gäller natur och äventyr.

 • Upptäck Björnlunda med Gnestaguiden


  Bangolf, naturliga badplatser och ett av Sveriges minsta vandrarhem. Det är bara tre exempel på vad orten Björnlunda kan erbjuda.

 • Upptäck Gnesta kommun med nya Gnestaguiden


  Låt oss presentera Gnesta kommuns nya upplevelse- och besökswebb Gnestaguiden. Där kan du som är invånare eller besökare bland annat hitta tips och inspiration på upplevelser, nöjen och utflyktsmål i vår fina kommun.

 • Möjligt att boka kommunens lokaler


  Nu har privatpersoner och föreningar åter möjlighet att boka och nyttja sporthallar, gymnastiksalar och samlingslokaler. Givetvis under förutsättning att de restriktioner som fortsatt finns följs.

 • Bada gärna – men håll avstånd!


  I Gnesta kommun finns det många sjöar och vattendrag som du kan bada i. Upplever du att det känns trångt på en badplats är det bra om du kan besöka en badplats med färre besökare.