Kultur & fritid

Gnesta kommun erbjuder dig ett brett utbud av kultur, fritidsaktiviteter, sevärdheter och vacker natur. På dessa sidor hittar du information om vad du kan göra på fritiden i Gnesta kommun. Du hittar bland annat information om evenemang, bibliotek, föreningar och Ung i Gnesta. Följ oss gärna i sociala medier. Se relaterad info.

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. Läs mer här:

Frågor och svar om kultur, fritid och föreningsverksamhet.

Nyheter

 • 2020-04-07

  Gnestadagarna 2020 ställs in


  De årligt återkommande Gnestadagarna med marknad, tivoli och marknadslopp kommer i år att ställas in. Beslutet fattade marknadskommittén tillsammans med OK Klemmingen och Gnesta kommun.
 • 2020-04-03

  Kul på påsklovet


  Under vecka 15 är det påsklov för alla skolbarn. Gnesta kommun erbjuder en hel del olika aktiviteter som passar alla påsklovslediga barn och ungdomar.
 • 2020-03-24

  Frame – tävling för unga filmskapare


  Frame är Sörmlands årliga tävling för unga filmskapare men också en arena för filmintresserade i länet. I år är Frame också till en mötesplats för både etablerade filmarbetare och framtidens filmskapare.
 • 2020-03-17

  INSTÄLLT: Fly me to the moon – i Stjärnhov


  Efter ett beslut, i samråd med Stjärnhovs byalag, kommer torsdagens föreställning den 19 mars att ställas in.
 • 2020-02-11

  Nu är det dags för sportlov i Gnesta


  Under hela vecka 8 är det sportlov i Gnesta kommun. Snön lyser med sin frånvaro och sjöarna är isfria men det finns massor att göra. Allt från pyssel på biblioteket till skridskoåkning i ishallen.