Kultur & fritid

Gnesta kommun erbjuder dig ett brett utbud av kultur, fritidsaktiviteter, sevärdheter och vacker natur. Oavsett om du kommer som turist, funderar på att flytta hit eller redan är bosatt i kommunen, så finns här något för dig. Följ oss gärna i sociala medier. Se relaterad info.

Nyheter

 • 2018-11-14
  Gnesta bibliotek fick stöd av Kulturrådet
  Under den andra omgången av Stärkta bibliotek fick Gnesta kommun ett bidragsstöd på 100 000 kr. Kulturrådet fördelar närmare 70 miljoner kronor till folkbiblioteken i Sverige på regeringens uppdrag. I Södermanlands län beviljades bidrag till sammanlagt fyra kommuner.
 • 2018-11-14
  Elever i kommunens förskoleklasser får simundervisning
  Regeringens satsning på att låta alla landets sexåringar få gratis simundervisning gäller även i Gnesta. Kommunens barn- och utbildningsförvaltning har sökt och fått bidrag för att bedriva avgiftsfri simundervisning i förskoleklasserna.
 • 2018-10-09
  Tyck till om kulturen
  Nu startar arbetet med det kulturpolitiska programmet i Gnesta kommun. Vi vill ta reda på vad du och andra invånare i Gnesta kommun tycker om kulturen genom en enkätundersökning. Svara på vår enkät redan idag. Vi ser fram emot dina åsikter, de är värdefulla.
 • 2018-10-08
  Gnesta toppade insamling till Världens Barn
  I helgen passerade vi kampanjkulmen för Radiohjälpens insamling för Världens Barn. Årets riksresultat uppgår hittills till fantastiska 77,8 miljoner kronor där Gnesta kommun toppade resultatlistan i Sörmland.
 • 2018-10-05
  Höstlov i Gnesta kommun
  I år erbjuder Gnesta kommun gratis höstlovsaktiviteter för alla höstlovslediga barn och ungdomar. Det finns 11 olika aktiviteter att välja mellan och det händer något varje dag under hela vecka 44.

Senast publicerad 2018-11-06