En dansföreställning på Frösjöstrands badplats

Kultur & fritid

Gnesta kommun erbjuder dig ett brett utbud av kultur, fritidsaktiviteter, sevärdheter och vacker natur. På dessa sidor hittar du information om vad du kan göra på fritiden i Gnesta kommun. Du hittar bland annat information om evenemang, bibliotek, föreningar och Ung i Gnesta. Följ oss gärna i sociala medier. Se relaterad info.

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. Läs mer här:

Frågor och svar om kultur, fritid och föreningsverksamhet.

Nyheter


 • Beslut om publikgräns på åtta personer


  Länsstyrelsen i Södermanlands län har beslutat att följa regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare. Beslutet börjar gälla den 24 november.

 • Ny plats för utställningen Jag och Corona


  Nu har utställningen Jag och Corona: Gnesta berättar, bytt plats. Den nya platsen är bibliotekets skyltfönster ut mot Strömmentorget i Gnesta.

 • Dags för Skapande skola 2021


  Är du professionell kulturutövare och har en idé om ett Skapande skola-projekt du vill genomföra i Gnesta kommun 2021? Skicka in din intresseanmälan, senast den 29 november klockan 24.00.

 • Dans och musik i Stjärnhov


  Kulturskolan i Gnesta bjuder in till en gratis kurs för dig som går i årskurs 4-9. Kom och lär dig att skapa dans och elektronisk musik i Gryts föreningshus i Stjärnhov!

 • Årets resultat med Gnesta i topp


  I helgen passerade vi kampanjkulmen för Radiohjälpens insamling för Världens Barn. Årets riksresultat uppgår hittills till fantastiska 60,7 miljoner kronor där Gnesta kommun kom på en förstaplats i Sörmland.