En dansföreställning på Frösjöstrands badplats

Kultur & fritid

Gnesta kommun erbjuder dig ett brett utbud av kultur, fritidsaktiviteter, sevärdheter och vacker natur. På dessa sidor hittar du information om vad du kan göra på fritiden i Gnesta kommun. Du hittar bland annat information om evenemang, bibliotek, föreningar och Ung i Gnesta. Följ oss gärna i sociala medier. Se relaterad info.

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. Läs mer här:

Frågor och svar om kultur, fritid och föreningsverksamhet.

Nyheter


 • Nödläge för fåglar


  Den långa köldperiod vi upplevt har skapat en nödsituation för många fåglar. Värst är det för de vattenlevande fåglar som behöver öppet vatten för att söka föda.

 • Resultat av Vinterfåglar inpå knuten


  Nu presenterar vi resultatet av antal fåglar och arter som rapporterats in under kampanjen Vinterfåglar inpå knuten.

 • Isbana på Frönäs


  Kylan är här för att stanna ett tag till. När den allmänna åkningen i Gnesta ishall är stängd tillsvidare har vi nu spolat upp en tillfällig isbana. Du hittar den vid Frönäs bredvid förskolan Sjöstugan.

 • Böcker och service på ett smittsäkert sätt


  På biblioteket kan du fortfarande låna böcker och på servicecenter kan du få stöd och hjälp. Men vi behöver fortsätta att hålla bibliotekets bokhall stängd ännu ett tag tills smittorisken minskat.

 • Vill du driva Klämmingsbergsbadet?


  Klämmingsbergsbadet är en av Gnesta kommuns pärlor beläget vid sjön Klämmingen. Just nu söker vi någon vill vara med att driva och utveckla verksamheten.