En dansföreställning på Frösjöstrands badplats

Kultur & fritid

Gnesta kommun erbjuder dig ett brett utbud av kultur, fritidsaktiviteter, sevärdheter och vacker natur. På dessa sidor hittar du information om vad du kan göra på fritiden i Gnesta kommun. Du hittar bland annat information om evenemang, bibliotek, föreningar och Ung i Gnesta. Följ oss gärna i sociala medier. Se relaterad info.

Med anledning av coronapandemin påverkas kommunens verksamheter på olika sätt. Läs mer här: Kultur och fritid i pandemitider.

Nyheter


 • Ungdomshjälpen – där drömmar får liv


  Vill du söka jobb, en utbildning eller ställa dig i bostadskö? Nu under hösten kan du som är 16-19 år få hjälp med detta och mycket mer på fritidsgården Chill i Gnesta.

 • Naturtips - Ett besök av myternas fågel


  Lördagen den elfte september besökte en av kommunens duktiga ornitologer, Tomas Widlund, Södertuna. Besöket resulterade i upptäckten av en Härfågel, en sällan sedd gäst hos oss.

 • Fritidsgården Chill öppnar igen


  Efter en lång period av omställning och stängning är det äntligen dags. Nästa vecka öppnar fritidsgården Chill upp portarna igen och kickar igång verksamheten.

 • Gnesta ishall har öppnat


  Nu är det dags att snöra på sig skridskorna igen. Idag, 1 september, öppnar nämligen Gnesta Ishall för allmänhetens åkning.

 • Vattendragsvandring vid Frösjöstrand


  Vilken roll har insekter och andra smådjur i vattnets ekosystem? Vilka är de vanligaste arterna och hur kan vi lära oss att känna igen dem? Följ med på en vattendragsvandring i Gnesta.