Kommunala badplatser

Dammhagens badplats i Stjärnhov

I Gnesta kommun finns det sex kommunala badplatser som kommunen ansvarar för. Här erbjuds du familjevänliga bad, med sandstränder och sköna gräsområden att vara på.

Den officiella badsäsongen är mellan 21 juni-15 augusti och under denna tid tas det kontinuerligt prover på badvattnet. Att vistas i vattnet, vid strandlinjen eller på bryggan är under eget ansvar. Har man barn så har man även eget ansvar för barnen. Låt aldrig barn under 12 år vara själva vid vattnet!

Att dyka från en brygga kan vara farligt. Du måste själv förvissa dig om att det är djupare än 2,7 meter från vattenytan. Det kan skilja mycket mellan låg vattennivå och hög vattennivå. Finns det en skylt med dykförbud, då är det inte tillräckligt djupt.

Naturliga badplatser

Utöver kommunens badplatser finns det en mängd andra fina badställen, stränder, klippor och naturbad. I Gnesta kommun har vi 180 sjöar så det finns en del att upptäcka. Här hittar du kort information om vad våra kommunala badplatser erbjuder. Ha nu en riktigt trevlig badsommar önskar Gnesta kommun, och simma lugnt!

Senast publicerad 2019-07-08