0158-fest för barn och unga

OBS! NY PLATS! På Elektron, Västra Storgatan 15.

Det är dags för sommarens stora evenemang i Gnesta för barn och unga. Den 20 augusti är 0158-fest tillbaka men nu vid ny plats på grund av förväntat regn. Platsen blir nu på Elektron men med samma sprakande program.

Artister och en orkester varvas med teater- och cirkusföreställningar där publiken är med och deltar. DJ, dansuppvisning, pyssel-workshop, VR-glasögon, foodtruck, chill-aktiviteter och tävlingar samt besök av räddningstjänstens brandbil kommer att äga rum under dagen.

Program den 20 augusti

14.10-14.40 Allsångslåtar för barn, från 4 år och uppåt. A-salen.

14.30-16.30 Bygg din egen Superhjältemask. Foajén.

14.40-15.00 Cirkus Vilding – Show. B-salen.

15.00-16.00 Daniella Torres & Marx Gallo samt Kulturskolans orkester. A-salen.

15.20-15.50 Prova på cirkus med Cirkus Vilding. B-salen.

16.00-16:35 Interaktiv Teater – Vår Saga. B-salen.

16.35-17.10 Räddningstjänsten visar upp sin stegbil. (utomhus på innergården).

16.40-17.00 – Musik med Work it Out. A-salen.

17.00-19.00 Återbruk med Studiefrämjandet. Foajén.

17.20-17.40 Cirkus Vilding – Show. B-salen.

17.40-18.10 Prova på cirkus med Cirkus Vilding. B-salen.

17.50-18.15 DJ Akrawi. A-salen.

18.15-18.30 Dansuppvisning med Kulturskolan Street dans. A-salen.

18.30-19.00 DJ Akrawi. A-salen.

19.00-19.40 Hip Hop konsert med Tonynelli. A-salen.

19.40-21.00 DJ Akrawi avslutar 0158-FEST med sköna hits. A-salen.

Detta finns under hela dagen/kvällen

  • Chillhäng - Foosball, Flipper, turneringar, Uno, Sällskapsspel. Tävlingar, Just Dance, Mario-cart m.m. Övre foajén.CAFÉ. B-salen.
  • VR-glasögon. Nedre Foajén.
  • Foodtruck. Utanför entrén.

Ur programmet

Allsångslåtar

Personal från Kulturskolan spelar allsångslåtar som passar för alla åldrar, så länge du har barnasinnet kvar. Hits som Pippi Långstrump, Hajarna, Mors lilla Olle, Snickerboa med flera kommer på repertoaren.

Bygg din egen superhjältemask

Vilken superhjälte är du? Släpp loss dina drömmar och hitta på din egen maskering med hjälp av personal från Gnesta bibliotekl

Showen Tillsammans med Cirkus Vilding

Showen “Tillsammans” handlar om tillit och samarbete – om två cirkusartister som tillsammans försöker lära sig hur man samarbetar, för att skapa något större än dem själva. Efter föreställningen ges möjlighet att själv prova på cirkus.

Kompaniet Cirkus Vilding är nystartat och har ett fokus på cirkusföreställningar och workshops för hela familjen. De är båda utbildade vid Stockholms Konstnärliga Högskola på cirkusprogrammet.

Daniella Torres & Marx Gallo med Kulturskolans orkester

Daniella Torres och Marx Gallo spelar med en orkester bestående av elever och personal från kulturskolan i Gnesta, som bildar en formidabel orkester. På 0158-FEST kommer de att backa upp reggaestjärnorna Marx Gallo och Daniella Torres, men även bjuda på några av sina egna favorithits.

Daniella Torres är en reggaeartist från Skärblacka. Hon började som bakgrundssångerska och har genom åren körat bakom flera artister, bland andra Max Romeo, Little Roy, Marla Brown, Kenyatta Hill, Tabby Diamond, Marx Gallo, Papa Dee och Jonas Levi.

Den senaste tiden har vi fått se Daniella Torres som frontfigur ackompanjerad av musiker från Skärblacka. Våren 2022 kom debutalbumet Queendom Rise som släpptes via Red Hut studios i både digital form men även som fysisk cd och vinyl. I sommar genomförs ett antal spelningar som går att finna på Facebooksidan (@DaniellaIrieTorres) och Instagramkontot (@_daniellatorres_).

Marx Gallo är en reggaeartist med rötter i reggae-Sveriges Mecka Skärblacka. Tillsammans med lokala musiker har Marx Gallo skapat tung roots som verkligen tagit publiken med storm runt om i Sverige. Även om man inte är en inbiten reggaeälskare finns det något för alla i Marx Gallos musik.

Första albumet spelades in 2015 på Jamaica med självaste Sly Dunbar som medproducent. Samarbeten live har gjorts med bland andra Max Romeo, Kenyatta Hill och Little Roy.
År 2016 kom singeln Tivoli Garden med Max Romeo samt mycket uppskattade Likkle by Likkle. I mars 2019 släppte Marx Gallo sitt andra album, Hard to Catch, och förbereder nu att spela in sitt första album på svenska med sikte på release nästa år.

Interaktiva föreställningen Vår saga med Långsjö Teater

Välkommen hela familjen på interaktiv och fartfylld improvisationsteater i sagoformat. Vem är hjälten och vad är hindret? Stunden blir magisk då publiken får vara med och bestämma vem denna saga ska handla om.

Björnar, prinsessor, drakar och häxor eller varför inte en grön katt som räddar staden från utomjordingar. Allt är möjligt i allas vår saga!

Medverkande: Andréa Arlid, Alice Ilmenska och Jonatan Ed.
Längd: ca 35 min

Långsjö teater är en fri professionell teatergrupp i Gnesta, som grundades 2012. De producerar scenkonst för barn och vuxna och turnerar över hela Sverige och även internationellt.

Work It Out

Dagliga verksamhetens rock- och dansband. Spelar smittande och dansvänliga hits varvat med sitt eget material.

Räddningstjänstens stegbil

Så länge det inte brinner i Gnesta kommer räddningstjänsten att komma med sin stora stegbil och visa upp den för alla son vill se. -Hur långt upp kommer du i stegen?

Dansuppvisning med Kulturskolan Street-dans

Elever från Kulturskolans dansgrupper visar upp en ny dans som tränat in under två dagar samt dansar några av sina danser de som de jobbat med under förra terminen. Under ledning av KARIN JEMSBY.

DJ Akrawi

Bakom namnet DJ Akrawi döljer sig Milad Akrawi, en ung DJ som spelar blandad musik för en ung publik. ”Jag har DJ:at i cirka 4 år och älskar det än idag”.

Hip Hop-konsert med Tonynelli

Artisten Tony Ejremar går numera under namnet Tonynelli och är i startgroparna att lansera ny musik. Med över 12 miljoner streams på Spotify har Tonynelli från Nyköping etablerat sig på den svenska musikscenen. Efter några års turné på nattklubbar och festivaler tillsammans med bland annat Alibrorsh från gruppen Medina står nu Tony på egna ben och är redo att möta publiken igen. Det utlovas rytmer som kommer få benen att vilja röra sig, melodier som sätter sig på huvudet!

Chillhäng

Kom och häng med personalen på fritidsgården Chill. De har släpat med sig massor av roliga saker till Elektron; Flipper, Foosballspel, kortspel, TV med Nintendo Switch med mera.
De kommer också ordna med aktiviteter och utmaningar under dagen samt ha tid att prata med alla som vill ha en pratstund.

Återbruk med Studiefrämjandet

Studiefrämjandet bjuder på en workshop i bokkonst och remake T-shirt.
Medtag egen ren t-shirt som du kan klippa och limma till nya klädesplagg eller smycken.
Vik din egen bokigelkott, gran eller en fönstermobil. Kasserade böcker och annat material finns på plats.
Vi visar en inspirerande utställning med återbrukade t-shirts och böcker.

Dag och tid

  • 20 augusti 2022 kl. 14.00-21.00
Barn Ungdom Lovaktiviteter Gnesta Elektron

Plats

Elektron – Västra Storgatan 15

Arrangör

Gnesta kommun

Biljettpris

Gratis