2296 minuter ljudkonstfestival

I år tar ANTENN 2020 formen av en sorgesång, en ritual som formas på plats i vattentornet. Du, som deltagare, kan lyssna på allt via live-webbradio, se relaterad info. Sändningen börjar från soluppgången lördag den 29 augusti klockan 05.38 till solnedgången söndag den 30 augusti klockan 19.54. Sammanlagt: 38 timmar, 16 minuter = 2296 minuter

Detta är resultatet av ett gemensamt konstnärligt arbete på plats, i relation till vattnets lokala kretslopp såsom källan, sjön, ån (med reningsverket) och de underjordiska ledningssystem som binder samman vattentornet med byggnaderna i samhället. I detta vattentema finns även våra tårar, moln och regn och is och det uråldriga flöde som genomströmmar allt levande.

Samarbetande konstnärer är: Julia Adzuki, John Beck, Tomas Björkdal, Johanna Dahl, Patrick Dallard, Anka Draugelates, Torbjörn Grass, Katt Hernandez, Helena Hildur W., Karin Lindström Kolterud, Björn Ola Lind, Tuomas Rounakari och Erik Peters.

Ljudtornet är en plattform för experimentellt ljud, konst och musik som är på plats i Gnesta Vattentorn med den årligt återkommande festivalen ANTENN och andra evenemang. Ljudtornet är också en grupp konstnärer och sångare med brokig bakgrund, som har en brinnande lust att gemensamt utforska rösten och resonansen i Gnestas gamla vattentorn. Akustiken i tornet är helt unik med sin exceptionellt långa och rundgående efterklang.

Då vi lever i en värld där tystnad är en bristvara, har vi blivit sämre på det uppmärksamma lyssnandet. Ljudtornet vill återta förmågan att lyssna med alla sinnen – på oss själva, varandra och till jorden.

Konst Gnesta

Plats

Webbradio

Arrangör

Ljudtornet och SymbioLab Med stöd av: Kulturrådet, Sörmlands Museum och Studiefrämjandet

Biljettpris

Gratis