Vattentornet

ANTENN - ljudkonstfestival

Årets ANTENN ljudkonstfestival har temat LjudRymd. Föreningen Ljudtornet vill utmana oss att sträcka våra antenner i lyssnandet mot ett mikro- och ett makrokosmos.

I temat för årets ANTENN ljudkonstfestival, LjudRymd, vill vi utmana oss att sträcka våra antenner i lyssnandet mot ett mikro- och ett makrokosmos. Från den minsta mikroresonans inne i kroppen, i träd och från insekter som bin i sin kupa av sitt eget universum till makroresonans ur ett kosmiskt perspektiv. Är rymden bara tystnad eller talar den till oss om vi lyssnar ordentligt? Hur ser vi på oss själva och världen ur dessa olika perspektiv av utåt och inåt? Vad finns för resonans i det osynliga, i luften vi alla varelser delar?

I Vattentornet kommer Ljudtornets konstnärsgrupp skapa ett universum där världarna mikro/makro får mötas i en ljudinstallation från field recordings och videoprojektioner från mikroskop och teleskop.

27 augusti kl.10-22:00

28 augusti kl.10-19:00

3 september kl.10-17:00

4 september kl.10-17:00

Med konsert och performance av Katrine Faber (DK), Aksel Striim (DK), John Beck, Katt Hernandez, Brenda El Rayes, Helena Person, Nils Berg, Kajsa Magnarsson, Christina Knochenhauer, Ministeriet för Miljösorg, Tomas Björkdal, Erik Peters, Karin Lindström Kolterud och Johanna Dahl.

Dag och tid

  • 27 augusti 2022 kl. 10.00-22.00
Konst Musik Gnesta

Plats

Gamla Vattentornet

Arrangör

Föreningen Ljudtornet