Aptitrundan i Sörmland

Upplev det bästa av sörmländsk mat under Aptitrundan Sörmland helgen den 14-15 september. Cirka 60 matföretagare runt om i länet håller öppet för att visa upp sin verksamhet, erbjuder produkter och måltider till försäljning, anordnar aktiviteter och bjuder på aptitbitar.

Aptitrundan är Sörmlands godaste och största matevenemang som arrangeras för nionde året i rad. Fler och fler besökare reser runt och ”smakar på Sörmland”. I år räknar arrangören med att ca 40 000 besökare ger sig ut på de sörmländska vägarna. Matproducenter öppnar sina gårdar och visar upp och säljer sina produkter och måltider. På temat här- och närproducerat gör man själv sin rundtur och planerar sitt besök hos sörmländska mathantverkare, producenter, kaféer och restauranger som har öppet hus.

En smakfest upplevs med fördel tillsammans med andra Den som jagar smakupplevelser kommer inte att bli besviken – sätt tänderna i en solmogen ekologisk tomat, nybakat ugnsvarmt bröd, kall lokalproducerad äppelmust och mycket annat gott! Samla ihop dina vänner, släktingar eller kollegor och gör en smakrik utflykt bland sörmländska producenter, matförädlare, kaféer och restauranger. Tänk på miljön, samåk!

Övrigt Gnesta Stjärnhov

Plats

Över hela Sörmland

Arrangör

Sörmlands Matkluster

Biljettpris

Gratis

Senast publicerad 2019-08-20