Baskery på Skottvångs Grufva

Systrarna Greta, Stella och Sunniva Bondesson blir tillsammans Baskery. Bandet själva beskriver dock oftast sin musik med uttryck som ”killbilly”, ”banjopunk” och ”mud-country”, med distad slide-banjo, kontrabas, akustisk gitarr, trestämmig sång och trummor. De har åkt på turné med självaste Robbie Williams men drar just nu Norden runt, från Odense till Näsåker med säreget sound och ostoppbar energi.

Baskery har tillbringat flertalet år på turnerande fot i USA och jämförts med allt från Fleetwood Mac till First Aid Kit, Black Keys och Led Zeppelin. Trion har rötterna i norr. I Båtskärsnäs, pappas hemby, tillbringade de tre systrarna sommar och vinterloven. Namnet Baskery kommer sig av att Båtskärsnäs i folkmun kallas ”Baskeri”. Det börjar bli en tradition – att avsluta sommarsäsongen med syrrorna Bondesson – svettigt, fullsmockat, ösigt och alldeles alldeles underbart!

Konserten sker utomhus på uteserveringen/gräsmattan, vid väldigt dåligt väder flyttar vi in i Värdshuset. Grillbuffé och biljett till konserten: 500 kr.

Dag och tid

  • 30 augusti 2019 kl. 20.00-23.00
Musik Skottvång

Plats

Skottvångs Grufva

Arrangör

GiG Jazzförening

Biljettpris

220 kr, endast konsertbiljett

Senast publicerad 2019-05-14