Konsert: Johannes Möller - gitarrist i världsklass

Johannes Möller representerar en ny generation klassiska gitarrister som driver gränserna för instrumentet, utforskar nya musikaliska horisonter och omdefinierar vad som är möjligt inom den klassiska gitarrvärlden.

Konsert på Elghammar slott, 10 augusti kl. 18.00. Välkommen!

Johannes Möller började sin musikaliska resa i 10 års ålder, och han har studerat klassisk gitarr och komposition bland annat vid Royal College of Music i London. Över åren finslipade han sina färdigheter och utvecklade en djup passion för den klassiska gitarren. Ett av de avgörande ögonblicken i hans karriär kom år 2010 när han vann prestige-tävlingen Guitar Foundation of America International Concert Artist Competition. Denna seger befäste hans rykte som en klassisk gitarrist i världsklass. Ett tecken på det är en gravyr av hans namn på väggarna i konsertsalen Concertgebouw i Amsterdam – som en erkänsla för hans excellens av ”Vriendenkrans”.

Johannes Möller är känd för sin mångsidighet och sitt innovativa förhållningssätt till den klassiska gitarren. Hans framträdanden kännetecknas av teknisk briljans, musikalisk känslighet och en stark koppling till publiken. Han är även en produktiv kompositör och kompositionerna hämtar ofta inspiration från olika musikaliska traditioner och skapar en unik fusion av klassisk- och världsmusik.

Johannes Möller har ett omfattande turnéprogram och han har även spelat in ett stort antal album. Hans liveframträdanden är kända för sina fängslande och känslofyllda tolkningar. Han representerar en ny generation klassiska gitarrister som driver gränserna för instrumentet, utforskar nya musikaliska horisonter och omdefinierar vad som är möjligt inom den klassiska gitarrvärlden. Hans inflytande på den klassiska musikvärlden är betydande.

Dag och tid

  • 10 augusti 2024 kl. 18.00-20.00
Familj Senior Musik Övrigt Björnlunda

Plats

Elghammar slott

Arrangör

Björnlunda kammarmusikförening

Biljettpris

250 kr (medlem: 200 kr). Förköp biljetter på sms till 0704718536