Bokcirkel: Vattendansaren

Välkommen till Gnesta biblioteks bokcirkel! Under februari läser vi Vattendansaren av den amerikanske författaren Ta-Nehisi Coates.

Vi träffas på biblioteket tisdagen den 22 februari, klockan 17.30, och pratar om boken. För anmälan se relaterad information

Om Vattendansaren

Vattendansaren handlar om slavpojken Hiram som växer upp bland Virginias plantage. Hiram var en gång på väg att drunkna och räddades då av en magisk kraft som han sedan måste lära sig att bemästra. Boken Vattendansaren har formen av en äventyrsroman med magiska inslag, men det är också en berättelse om slaveriet och kampen för rättvisa.

Om Ta-Nehisi Coates

Ta-Nehisi Coates är journalist och har skrivit uppmärksammade böcker om rasmotsättningarnas roll i det amerikanska samhället, såväl historiskt som i vår samtid. Vattendansaren är hans första roman.

ObS! Smittspridningen i samhället är just nu mycket stor. Vi planerar för att genomföra bokcirkeln, men möblerar så att vi kan hålla avstånd till varandra. Max 8 deltagare. Om du är sjuk eller har symtom ber vi dig att stanna hemma.

Hör av dig till biblioteket om du har frågor om bokcirkeln.

Gnesta Bibliotek

Plats

Gnesta bibliotek, Marieströmsgatan 3 i Gnesta

Arrangör

Gnesta bibliotek

Biljettpris

Gratis