Tre dansare i samiska kläder står i snö.

Dans: Ájttega – Invisible People

Fullbokat! Det går att ställa sig på väntlista. För anmälan till köplats, se relaterad info.

”Förfäderna” på Lulesamiska, är en dans och jojkföreställning som bjuder in dig till Sápmi. Det är en föreställning baserad på artisternas personliga berättelser. Genom jojk och dans kommer du färdas till de platser förfäderna har vandrat och banat väg till de samhälle som vi lever i idag. Ett urfolk som vill bevara Sápmi och naturen till de efterlevande.

Ájttega är en föreställning som presenterar samisk kultur på ett nytänkande sätt med respekt för dess historia, arv och tradition. Föreställningen har sin grund och inspiration ifrån ”samebyn mellan älvarna”, som naturljud, jojk, kostym och dans.

Samerna; ett folk med en tung historia som har genomgått ett kulturellt våld vill nu visa vad det är de kämpar för att bevara. Välkommen på en stark föreställning med kraft från urmodern själv!

Musik & ljus: Gustaf Nygren
Kostym: Lise Tapio Pittja
Idé och koreografi: Liv Aira

För dig som är publik

Då det endast får vara 50 personer i publiken så måste du anmäla dig i förväg, se relaterad info. Handsprit kommer att finnas på plats och du som publik kommer att bli hänvisad en plats. Föreställningen spelas på Elektron i Gnesta och det är varannan stol som gäller i lokalen. Föreställningen rekommenderas från 11 år och är gratis för alla.

Dag och tid

  • 23 september 2020 kl. 19.00-20.00
Dans Gnesta Elektron

Plats

Elektron A-salen, Västra Storgatan 15 i Gnesta

Arrangör

Gnesta kommun i samverkan med Scenkonst Sörmland

Biljettpris

Gratis - måste föranmälas