En kaffekopp.

Digital fika: Hur är det att arbeta på Minds självmordslinje?

Lotta Halvardsson Ekdahl bor i Björnlunda och jobbar som samtalsstödjare på Minds självmordslinje. Kom och hör hur det är att jobba med det viktiga uppdraget att förebygga självmord och förebygga psykisk ohälsa.

För att få en länk som du loggar in på mötet med, se relaterad information. Då får du alla instruktioner du behöver.

Lotta berättar om bakgrunden till sitt arbete

I min ungdom mådde jag dåligt. Det har gjort att jag sökt mig till arbeten där jag kan jobba med de här frågorna. Det är här mitt engagemang finns.

Jag har arbetat som flyktingkurator och som kurator både i grund- och gymnasieskolan. Under flera år arbetade jag som volontär hos ideella organisationer som arbetar för att förebygga självmord. Efter en tid fick jag arbete som utbildningsansvarig hos Suicide Zero. I den rollen reste jag i hela Sverige och utbildade i hur man förhindrar självmord. Jag bidrog också till att anpassa utbildningar utifrån olika målgrupper.

Mind är den äldsta organisationen som arbetar med psykisk hälsa i Sverige. Vi har funnits sedan 1931 vilket betyder att vi firar 90-årsjubileum i år! Mind hette tidigare SFPH (Svenska Föreningen för Psykisk Hälsa) men bytte namn till Mind år 2013.

Mind har tre stödlinjer: Självmordslinjen, Äldrelinjen och Föräldralinjen. Linjerna bemannas av volontärer. Dessutom finns Mind Forum där man kan läsa andras berättelser om psykisk ohälsa, skriva själv eller kommentera och stötta varandra.

Självmordslinjen har öppet dygnet runt sedan 1 juni 2020. Förutom våra nattvolontärer arbetar jag och fyra kollegor som nattpersonal. Vi både samtalar med stödsökande och stöttar volontärerna. Vi tar emot samtal både på telefon och chatt. Just nu arbetar alla hemifrån.

Dag och tid

  • 21 maj 2021 kl. 13.00-14.00
Ungdom Senior Föreläsning Digitalt Träffpunkten

Plats

Digitalt via din dator, smarttelefon eller surfplatta

Arrangör

Gnesta kommun

Biljettpris

Gratis