Flamenco för dansare i Sörmland

Kom till somriga Sörmland och inspireras av flamenco under två halvdagar Dagarna består av en teoridel där vi tittar på filmklipp med olika danslegender, analyserar teknik och samtalar om flamencons palos (stilar), flamencodansens historia och samtid. Under fysiska delen av klasserna, ca 2-2,5 h av dagarna, får du en introduktion till flamencons rytmik med både palmas (flamencoklappar). body percussion och zapateado (stampar). Vi bekantar oss med de för flamencodansen typiska arm- och handrörelser, mracajes(markeringssteg/grundsteg) och ramar in allt detta i en kombination/koreografi.

Kursen är för dig som arbetar som dansare och/eller pedagog och vill inspireras och prova på något nytt. För anmälan eller frågor, se relaterad information.

Pia ”del Norte” är, förutom en nybliven sörmlänning, en av Nordens mest anlitade flamencoartister, drivkraften bakom Sveriges enda kontinuerliga flamencoscen FlamencoFredag och en omtyckt pedagog. Just nu är hon aktuell med Scenkonst Sörmlands dansproduktion för året, Carmen Recycled. Pia har utbildat sig inom pedagogik på DoCH (Stockholm University of the Arts) och kontinuerligt i Spanien, mestadels i Madrid och Sevilla sedan 2006. Hon har också studerat Bata de cola för bland andra Olga Pericet och Concha Jareño. Under flera år har hon även praktiserat och utbildat sig i Yinyoga och Qigong

Dag och tid

  • 26 juli 2021 kl. 13.00-16.00
  • 27 juli 2021 kl. 13.00-16.00
Dans Workshop Skeppsta

Plats

Skeppsta hytta

Arrangör

Skeppsta hytta och Pia del Norte

Biljettpris

1000 kr